Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

La CUP explica per què Vox sí i Aliança Catalana no, i les xarxes esclaten

Creuen que no es tracta d'una qüestió ideològica sinó del temor de perdre votants

La lluita contra l'extrema dreta és un dels pilars de la campanya electoral de la CUP, que ja ha vetat Aliança Catalana en un parell de debats. Els anticapitalistes van renunciar a participar en un acte de l'ANC de Sabadell on s'havia convidat el partit de Sílvia Orriols. Ara s'han negat a participar en un altre debat organitzat per l'ANC, aquesta vegada a Lleida, on també hi eren convidats els identitaris.

La CUP es nega a participar en actes amb la presència d'Aliança Catalana, tot i que ja ha participat en més d'un debat amb Vox, considerat també d'extrema dreta. Una contradicció aparent que la formació independentista ha hagut d'aclarir. Ho ha fet la número dos per Barcelona, Laure Vega, durant la seva intervenció al Cafè d'Idees de TVE.

La dirigent de la CUP ha argumentat que "Aliança Catalana encara no tenen representació més enllà de l´alcaldia d´un petit poble". En canvi, “quan l'extrema dreta ja forma part dels arcs parlamentaris els hem d'anar a combatre”. Aquesta és la diferència entre Vox i Aliança Catalana, segons Laure Vega, i l'explicació de la estratègia diferent de la CUP cap als dos partits.

Un argument que no convenç

Però la seva explicació ha donat lloc a una allau de crítiques, sobretot per part de l'espectre independentista. Acusen la CUP de guerra bruta contra Aliança Catalana per temor que els mengin la torrada, mentre avalen a la “extrema dreta espanyolista”. Segons molts, es tracta d'una “falta de respecte a la democràcia” que demostra que “la CUP hauria d'estar fora de les institucions”.

"És fàcil, Aliança Catalana els pot robar un 15% dels votants, Vox no", afirma un internauta. Per a molts l'explicació “no té ni cap ni peus” i no respon a principis ideològics sinó a interessos electorals. Truquen a la CUP “marca blanca del processisme” i vaticinen que en aquestes eleccions acabaran “a la paperera de la història” per “vividors” i “traïdors”.

Una contradicció flagrant

A les xarxes fan notar també una contradicció flagrant, i és que la CUP va participar en el debat electoral del 2021 a TV3 al costat de Vox, tot i que el partit encara no tenia representació parlamentària. La Junta Electoral va obligar a incloure Vox per haver aconseguit més d'un 5% a les últimes generals a Catalunya, tot i que encara no era al Parlament. Això no va ser impediment perquè la CUP assistís a aquell debat, cosa que desmunta tot l'argument de Laure Vega.

➡️ Política

Més notícies: