Primer pla de Javier Godó, Conde de Godó, amb cara seriosa
POLÍTICA

Els treballadors de La Vanguardia se'n van a la vaga

La plantilla dona per bloquejades les negociacions amb l'empresa

La Vanguardia corre el perill d'haver de cobrir les eleccions generals del 23 de juliol sense gaires treballadors. La plantilla i l'empresa, propietat del Grup Godó, fa temps que negocien unes noves condicions laborals. Ara, però, els sindicats donen per bloquejades les negociacions i han decidit anar a la vaga els dies 21 i 24 del mes de juliol. És a dir, dos dies abans i l'endemà dels comicis al Congrés dels Diputats.

La plantilla del centenari diari del Grup Godó va anunciar fa unes setmanes la intenció de parar de treballar com a protesta. Des de l'anunci dels treballadors, el Comitè d'Empresa ha mantingut diverses reunions amb els responsables de l'empresa, com ara el director, Jordi Juan. L'objectiu era arribar a algun acord per no arribar al punt de secundar l'aturada. Però això no ha estat possible i els treballadors de La Vanguardia han decidit mantenir la convocatòria de vaga.

Els motius del desacord entre plantilla i La Vanguardia

Segons informa Dircomdigital, els directius de La Vanguardia tenen clar que la vaga serà inevitable. De fet, ja s'han posat en contacte amb el proveïdor de continguts informatius (Pauta Media) per assegurar-se un mínim de garanties de cara a cobrir les múltiples baixes que hi haurà. I és que, protesta a part, el juliol també són dates en què no pocs empleats estan de vacances.

La situació sembla no tenir solució per les discrepàncies que hi ha entre treballadors i empresa. Els primers reclamen una pujada mitjana del 6% del salari durant 2 anys. En alguns casos, alguns redactors podrien veure incrementat un 15% el sou. Aquesta reivindicació representa un cost de 800.000 euros.

Mentrestant, l'empresa defensa la proposta: pujada mitjana de 3,2%, que són uns 450.000 euros en total.

On sí que han arribat a una entesa La Vanguardia i els seus treballadors és a la data d'inici d'aquest augment de sou. Tot i que l'empresa volia endarrerir-lo al màxim, finalment han cedit a les peticions dels empleats. Aquests defensaven que la pujada s'apliqués des del gener passat amb efectes retroactius.

➡️ Política

Més notícies: