Bacha Changue al Parlament parlant sobre els abusos a menors
POLÍTICA

L'última de la CUP: demana 'justícia reparadora' per a culpables d'abús infantil

El feminisme esclata i els acusa d'allunyar-se del patiment de les víctimes

Increïble però cert, la CUP s'ha abstingut a la votació per a la tramitació de la llei perquè els delictes sexuals a menors no prescriguin. La formació defensa que “la justícia ha de ser reparadora per a tothom, per a víctima, victimari i el conjunt de la societat”. La seva posició ha fet esclatar les feministes.

Consideren “gravíssim que la CUP s'abstingui sobre la modificació de la prescripció dels delictes contra la llibertat sexual dels menors”. A més, veuen la deriva de la formació com un insult al feminisme ia l'esquerra. Acusen la CUP de no tenir més proposta que la “reacció pura al feminisme construït fins ara”.

Demanen “revisar urgentment aquesta deriva allunyada del patiment i la realitat de les víctimes” i ho veuen “realment preocupant”. També retreuen als anticapitalistes el seu “el seu perpetu acomodament a la covardia de no fer res” i “la concatenació de paraules buides sense cap proposta”. Sembla mentida, però han hagut de recordar als cupaires que “els agressors no es reparessin, només es repara qui ha patit un mal, la víctima”.

Les raons de l'abstenció de la CUP

PSC, ERC, Junts i En Comú Podem van registrar al desembre una proposició de llei perquè no prescriguin els casos greus d'abusos infantils. La proposta neix de la reclamació de les víctima i les plataformes en defensa de la infància. També de la comissió parlamentària que investiga la pederàstia a l'església.

Aquest dimecres es va votar al Parlament la tramitació de la llei, i per a sorpresa de tots la CUP es va abstenir. La diputada Basha Changue va argumentar que estem d'acord amb l'esperit de la proposta i que respectem la necessitat de temps de les víctimes. Però que “a la vegada entenem que la justícia ha de ser reparadora per a tothom”.

Segons va exposar, “ens abstenim perquè no hi estem d'acord perquè no compartim la proposta tal com es planteja ara mateix”. Per a la CUP, "no respon als objectius de reparació ni garanteix la depuració de responsabilitats d´institucions com l´Església catòlica". Per això presentaran esmenes per “abordar la investigació de tots els casos perquè cap víctima quedi sense empara”.

'Vergonyós i patètic'

Una de dues, o la CUP no sap explicar-se o ha entrat en una deriva costa avall i sense marxa enrere. “És absolutament vergonyós i patètic”, diuen les feministes davant de l'abstenció de la CUP, “són el gatopardisme de les violències sexuals”. També recorden que al Congrés, quan tenien representació, els anticapitalistes es van abstenir a la llei del sí és sí (Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual).

Per això consideren que la CUP “sempre llança la pilota cap endavant en violències masclistes”. La “retòrica buida i manca de propostes” fa que no s'entenguin exactament les raons per abstenir-se en una llei com aquesta. Una situació que ajuda a entendre la pèrdua de suports d'aquesta formació en els darrers temps.

➡️ Política

Més notícies: