Imatge de Pere Aragonès i Laura Vilagrà al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Primeres mesures del Govern davant del possible triomf de PP i VOX el 23-J

L'executiu de Pere Aragonès ja es prepara per l'arribada al poder "dels de l''una, grande y libre'"

El Govern té clar que el PP guanyarà les eleccions del 23 de juliol i que VOX formarà part del pròxim govern d'Espanya. Tant és així que ja ha començat a treballar en aquest escenari. Fins a tal punt ha arribat l'executiu català, que ja ha pres les primeres mesures davant el possible triomf de la dreta el pròxim diumenge.

Patrícia Plaja, portaveu del Govern, acusa l'“extrema dreta” de tenir una “mania persecutòria contra Catalunya”. I ha advertit que, els de “l''una, grande y libre' compliran les seves amenaces” encara que sigui “saltant-se els marcs legals”.

D'aquesta manera, l'executiu català ha impulsat diverses mesures davant de “la possible regressió de drets que pugui arribar després de les eleccions” de diumenge que ve. Patrícia Plaja es referia així al més que possible triomf del PP el 23 de juliol.

La primera de les actuacions és crear una comissió que analitzarà les lleis que promogui el govern d'Espanya. Ells l'han catalogat “Òrgan de comissió de seguiment de les iniciatives normatives de l'Estat”. L'objectiu és “defensar l'autogovern” i detectar si les noves lleis que s'aprovin al Consell de Ministres envaeixen algun tipus de competència catalana. En cas que es cregui així, el Govern actuarà “de forma immediata”.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant una roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, al Palau de la Generalitat

L'altra mesura és una modificació de les línies d'actuació de l'acció exterior del Govern. Una de les més destacades és el reforç de la figura dels “enviats” a altres països. Segons Plaja, l'objectiu és “combatre” els que “amenacen l'acció exterior de la Generalitat”, fent referència no explícita a VOX. Per a la portaveu de l'executiu, aquestes "amenaces són estèrils", ja que "l'acció exterior és una prioritat per a aquest Govern".

Les paraules de Patrícia Plaja contra VOX i el PP no s'han acabat aquí. En una bateria de proclames, la portaveu de l'executiu català ha arribat a dir que “el Govern continuarà treballant per defensar els nostres drets, que ens volen prendre.[...]Com el dret de les dones a viure sense por i en llibertat, que no ens matin pel simple fet de ser dones”. Plaja també ha nomenat el "dret a estimar qui vulguis" o el "dret a l'habitatge", entre d'altres.

➡️ Política

Més notícies: