Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3
POLÍTICA

Crítiques a TV3 per la deriva woke

La televisió pública catalana, a l'ull de l'huracà

Des de fa temps, TV3 ha esdevingut la televisió woke per excel·lència. Recentment, i només per posar-ne tres exemples, han donat veu a una dona amb barba com si fos quelcom trencador, a joves que diuen patir ecoansietat o a un col·lectiu que ha publicat un llibre per promoure el llenguatge inclusiu. Sens dubte, si vols estar al cas sobre minories que demanen la seva quota de protagonisme, els canals de Televisió de Catalunya no poden faltar al teu televisor.

Cada cop són més les crítiques a una televisió que sobreviu gràcies a la generosa aportació de diners públics per part del Govern. Només aquest any, la xifra pujarà fins als 336 milions d'euros, superant així els 284 milions que la Generalitat va destinar el 2022. Amb tots aquests diners, TV3 pot pagar als seus treballadors -és la televisió que té la plantilla més gran de tot Espanya - i també les productores externes que s'enriqueixen amb els diners de tots els catalans.

Però la gent a Catalunya està començant a cansar-se i les crítiques cada cop van més en augment. Sobretot, per la cobertura que fan al seu canal informatiu, el 324, sobre temàtiques woke. L'últim cas ha estat el d'una parella transsexual que ha tingut un fill. TV3 no va dubtar a fer notícia, reportatge i entrevista.

“Cinc minuts de Telenotícies perquè un home i una dona han tingut un nen”, “abans ens ficaven dogmes religiosos des de l'escola, ara ens el fiquen entre les notícies” o “informació transcendental i tal”, són alguns dels comentaris que contesten a la publicació. Altres afegeixen que “fa anys que TV3 hauria de ser clausurada, desmantellada o esborrada” o riuen que la televisió pública faci notícies com aquesta: “La història més gran mai explicada”.

Molts també recorden el lema del canal informatiu 24 hores de Televisió de Catalunya, que és “tot el que vols saber, quan ho vols saber”. I és que TV3 ja ens té acostumats a donar veu a anècdotes i amplificar realitats personals que molts consideren que no han de tenir cabuda en un canal informatiu. Al capdavall, no són pocs els espectadors i contribuents que dubten que sigui una notícia prou rellevant que una parella homosexual i transsexual hagi tingut un fill per fecundació in vitro.

De fet, moltes de les notícies que TV3 emet als informatius del cap de setmana no deixen de ser petits reportatges gravats al llarg de la setmana. Toni Clapés, líder d'audiències a la ràdio catalana des de fa anys, ja va criticar fa temps la deriva dels Telenotícies de dissabte i diumenge. Un usuari reivindicava fa poc les paraules: “Quanta raó tens, Toni Clapés. Els TN del cap de setmana són infumables”.