Carlos Carrizosa, de Ciutadans, amb el logotip del partit de fons

POLÍTICA

Carlos Carrizosa: 'Als delinqüents multireincidents se'ls ha d'expulsar'

Entrevista el candidat de Ciutadans a les eleccions catalanes. 'Certa esquerra woke és tòxica per a la democràcia'

E-Notícies hem visitat la seu de Ciutadans per entrevistar el seu candidat a les eleccions catalanes, Carlos Carrizosa. En aquesta conversa, el líder del partit liberal no es mossega la llengua a l'hora de parlar certs temes, fins i tot aquells més allunyats del 'procés', que podríem considerar més ideològics.

Les negociacions fallides amb el Partit Popular, les diferències entre la formació taronja i el PP i Vox, què opina sobre l'Agenda 2030 o la inseguretat a Catalunya són algunes de les qüestions que hem tractat amb Carlos Carrizosa.

'Feijóo mai ha descartat un pacte amb Junts per arribar a la Moncloa'

Tot i admetre que una coalició electoral amb el PP hagués estat positiva per al constitucionalisme, Carlos Carrizosa no dubta a carregar durament contra els populars. "Alberto Núñez Feijóo vol ser còmode per a Puigdemont i l'independentisme", assenyala el líder de Ciutadans.

#006 Entrevista a Carlos Carrizosa: l'oferta del PP a ciutadans

I és que, segons Carrizosa, "Feijóo mai no ha descartat un pacte amb Junts per arribar a la Moncloa". De fet, per aquest motiu creu que Ciutadans s'ha de desmarcar del PP. "Volem demostrar que el nostre és vot fidel al constitucionalisme, que no el trairà. No em vull barallar amb el PP, però em veig en l'obligació d'advertir els votants que els vots als candidats de Feijóo i Sánchez no són segurs" .

De fet, Carlos Carrizosa té la teoria que "Feijóo ha deixat clar que vol utilitzar el vot dels catalans per assegurar-se el poder a la Moncloa". Cosa que “ja hem vist amb Sánchez”. "En el moment en què Feijóo necessiti un acord per accedir a la Moncloa amb els vots de Puigdemont, apartarà el seu candidat a Catalunya (Alejandro Fernández)", afirma.

Més enllà de criticar el Partit Popular i Alberto Nuñez Feijóo, Carlos Carrizosa també ha carregat contra Salvador Illa. El líder de Ciutadans vol deixar clar que "votar Illa no és un canvi" respecte als darrers anys de procés. Perquè "Illa aspira a governar amb Puigdemont o governar amb un tripartit".

Fotografia del director d'E-Notícies Arnau Borràs entrevistant el líder de Ciutadans Carlos Carrizosa a la seu del partit a Barcelona

A més, també s'ha volgut desmarcar de Vox, tot recordant que Ciutadans és un partit liberal que és favorable a qüestions com els drets LGTBI, l'eutanàsia o l'avortament.

'Als delinqüents multireincidents se'ls ha d'expulsar'

Amb Carlos Carrizosa també hem parlat sobre qüestions més ideològiques, que a poc a poc s'han anat imposant al debat polític català. Una és la delinqüència multireincident i la possibilitat d'expulsar els estrangers que acumulin diversos delictes. I, com és habitual, el candidat de Ciutadans ha parlat clar.

"Als delinqüents multireincidents se'ls ha d'expulsar. La llei ja ho preveu, simplement cal aplicar la llei", exposa. Carrizosa també creu que cal prendre més mesures per frenar aquest fenomen, com "les presons provisionals" o un "més suport a la policia". Això sí, el líder de Ciutadans creu que s'ha de poder dir això sense caure en el racisme i la xenofòbia. "Nosaltres estem a favor de la immigració legal", però deixa clar que "és molt important que qui la faci, la pagui".

Esquerra woke, Agenda 2030, TV3...

Més enllà del fenomen dels multireincidents, amb Carlos Carrizosa també hem tractat altres qüestions. Per exemple, sobre si mantindria la Conselleria d'Igualtat i Feminismes. "Si depengués de nosaltres, no", assegura el candidat liberal. "Certa esquerra woke és tòxica per a les democràcies" perquè "empetiteixen causes que hem de defensar de debò", com és "la igualtat i llibertat de les dones".

Plànol mitjà del polític Carlos Carrizosa amb el logotip de Ciutadans de fons donant explicacions durant una entrevista

Tampoc no s'ha mossegat la llengua a l'hora de parlar de l'Agenda 2030. "Nosaltres som europeistes i estem per les línies que marca la UE. La UE és un gran invent que ens ha de permetre avançar, però l'Agenda 2030, a pel que fa a l'agricultura, ha de corregir determinades disfuncions per no asfixiar el sector primari”, explica.

Amb Carlos Carrizosa també hem abordat el seu model idoni per a TV3. "Faríem de TV3 una televisió pública en català i també en castellà, imparcial, amb criteris professionals, molt més barata i que no adoctrini", sentencia. De fet, respecte a la sobredimensió de l'administració catalana, Carrizosa afirma que "la motoserra de Milei es quedarà curta" amb el que faria Ciutadans si governés Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: