Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

La samarreta de la jove diputada d'ERC a la Mesa del Parlament

Mar Besses prové del planter de les joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya

La constitució del Parlament de Catalunya avui ha deixat imatges cridaneres com la samarreta que ha lluït Mar Besses. La jove diputada d'ERC, de 25 anys, ha estat designada com a representant de la taula d'edat per a la sessió constitutiva on els diputats han pres la seva acta i han votat la presidència de la cambra. Molts s'han fixat a la samarreta de Mar Besses, amb un missatge significatiu.

La diputada lluïa una samarreta amb el missatge 'Orgull antifeixista, la pública contra el feixisme'. Un missatge reivindicatiu i molt adequat al context polític actual on cada cop més s'estan pronunciant els extrems a dreta i esquerra. ERC fa temps que es presenta com el bastió de la lluita contra el feixisme i l'extrema dreta a Catalunya, encara que últimament ni tan sols això li està donant gaires rèdits.

Muntatge amb fotos de personatges

La taula està presidida pel diputat de més edat, que en aquest cas ha estat Agustí Colomines, de Junts, i per les dues diputades més joves. En aquest cas, han estat Mar Besses, d'ERC, i Júlia Calvet, de Vox. La funció d'aquesta Mesa és merament funcional, com ara dirigir la sessió, encara que en aquest cas han pres la polèmica decisió d'acceptar a tràmit la delegació del vot dels diputats fugats Rubén Wagensberg, Carles Puigdemont i Lluís Puig.

Qui és Mar Besses

Mar Besses tenia disset anys quan va començar a militar a les joventuts d'ERC, i 21 quan va ser triada regidor de la seva localitat, Sant Joan Despí (Barcelona). Entra al Parlament amb 25 anys com a representant de les joventuts d'ERC, a qui el partit ha donat darrerament més protagonisme. Sense anar més lluny, aquest va ser també el planter de què va sortir Pere Aragonès.

Mar es va llicenciar en ciències polítiques i compta amb un postgrau en dret internacional i justícia penal. La seva gran passió és la dansa i és filla del periodista de TV3 Francesc Besses. Al seu darrer tuit deia que “només el poble de Catalunya té la potestat de definir les majories del Parlament” i que “això és el que ha defensat les JERC i ERC, i és el que defensarem sempre ia tot arreu”.

➡️ Política

Més notícies: