Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts
POLÍTICA

L'amulet que Sílvia Orriols ha portat a sobre el primer dia al Parlament

La líder d'Aliança Catalana s'estrena portant el mateix objecte que li va fer alcaldessa de Ripoll

La sessió constitutiva del Parlament de Catalunya ha donat el tret de sortida a la XV legislatura, que és rellevant per diversos factors. Un d'ells, la irrupció a l'hemicicle d'una nova força com Aliança Catalana. La seva líder Sílvia Orriols s'ha estrenat avui com a parlamentària, i ho ha fet portant a sobre un objecte que s'ha convertit en un amulet des de la seva proclamació com a alcaldessa de Ripoll.

Es tracta de la barretina del seu avi, que va exhibir quan va rebre la vara de comandament després de ser proclamada alcaldessa de Ripoll. Avui, la líder d'Aliança Catalana ha arribat al Parlament per prendre la seva acta de diputada amb la mateixa barretina a la mà. Ho ha fet acompanyada dels principals dirigents del partit com ara Jordi Aragonès i Oriol Ges.

Aliança Catalana ha irromput al Parlament amb dos diputats amb un programa basat en l'antiprocessisme i la lluita contra la immigració il·legal i la inseguretat. Orriols vol ser la veu de l'independentisme radical que aposta per la via unilateral per a la ruptura amb l'Estat. També de Catalunya indignada amb l'augment migratori i la degradació de la convivència, la islamització i la inseguretat.

Al costat de Sílvia Orriols s'asseu el diputat d'Aliança Catalana per la circumscripció de Lleida, Ramón Abad. Es tracta d'un professional jubilat de la banca, veí d'Alpicat i que fa més d'una dècada va militar a ERC. Les llistes del partit estaven plenes d'exmilitants i vells dirigents d'Esquerra i Junts, com a representació de la indignació amb el processisme que explica l'auge d'AC.

Missatges dels diputats d'Aliança Catalana

Sílvia Orriols ha assegurat a les seves xarxes socials que la seva estrena com a parlamentària avui és “complir un somni”, i ha destacat que amb ella “irromp al Parlament de Catalunya el nacionalisme català”.

Sílvia Orriols ha assegurat a les seves xarxes socials que la seva estrena com a parlamentària avui és “complir un somni”, i ha destacat que amb ella “irromp al Parlament de Catalunya el nacionalisme català”. Ramón Abad ha tuitejat que "treballarà colze a colze són Sílvia Orriols per portar el sentit comú i l'ordre al nostre país" i que serà "digne representant de la confiança" dels votants.

➡️ Política

Més notícies: