Muntatge amb un pla mitjà de Yolanda Díaz amb la mà a la barbeta i de Pedro Sánchez, tots dos amb cara de preocupació
POLÍTICA

Creix la tensió entre Sumar i el PSOE

Els de Yolanda Díaz demanen més valentia i el PSOE respon

El bon rotllo entre Sumar i PSOE durant la campanya electoral s'està refredant per les negociacions per a la investidura. El partit de Yolanda Díaz veu perillar la investidura i acusa el partit de Pedro Sánchez de no prendre's seriosament les negociacions. Per això han formulat una petició molt clara als socialistes.

Ernest Urtasun, portaveu de la confluència d'esquerres, ha exigit que el PSOE posi damunt la taula els beneficis als potencials socis de coalició. Per a Urtasun, els socialistes han de concretar “polítiques ambicioses” per evitar una repetició electoral.

“No volem anar a una coalició amb pocs compromisos concrets”, ha dit, “volem que siguin ambiciosos. I, per tant, alhora que busquem els suports d'Esquerra i dels altres socis al Parlament, volem demanar al PSOE que se senti a negociar de debò”. Ha acusat Pedro Sánchez de "manca d'ambició".

Sumar ven optimisme

Cal recordar que Sumar va ser la primera formació que va prendre la iniciativa per cercar una negociació amb l'entorn de Puigdemont. Els de Yolanda Díaz van fixar com a gran prioritat la formació d'un govern progressista per evitar eleccions. Per això es van afanyar a designar Jaume Asens per parlar amb Waterloo.

Les presses de Sumar contrasten amb la fredor del PSOE, que s'ha mostrat molt confiat des del principi que hi haurà acord. Però a Waterloo s'han mostrat sorpresos d'aquest excés de confiança de Ferraz. Ara Sumar tem que el temps se'ls tiri a sobre.

Tot i així, Ernest Urtasun ha venut optimisme i ha dit que les negociacions avancen de manera positiva. "Ho afrontem amb ambició i optimisme perquè creiem que sortirà bé", ha afirmat. Però no ha volgut revelar detalls al·legant “discreció”.

Malestar al PSOE

Les acusacions de Sumar han causat malestar al PSOE. Héctor Gómez, ministre socialista d'Indústria, Comerç i Turisme, ha ressaltat “el coratge, impuls i capacitat de gestió del seu partit”. A més, ha recordat que ells han “liderat amb solvència un Govern amb moltes dificultats”.

Pla mitjà de Pedro Sánchez somrient i amb la mà al pit

A Ferraz han encaixat especialment malament les paraules d'Urtasun, precisament perquè vénen del sector moderat de Sumar. Creuen que aquest tipus de coaccions són més típiques dels diputats de Podem. I defensen que estan fent les negociacions amb empenta però amb discreció.

Al PSOE confien que Pedro Sánchez aconseguirà forjar una majoria com ja ho va fer en ocasions anteriors. Són conscients que ja en el passat es van assumir riscs importants. I sostenen que si alguna cosa no se'ls pot atribuir és la manca de valentia i ambició.

➡️ Política

Més notícies: