Pla general del Parlament de Catalunya amb els diputats votant una moció
POLÍTICA

Cordó sanitari al Parlament

L'esquerra plantejarà un 'rebuig explícit' a PP i Vox

Els Comuns lideren un nou cordó sanitari des del Parlament de Catalunya. El grup que lidera Jéssica Albiach ha apel·lat a un rebuig de les formacions del parlament català contra un hipotètic govern de PP i Vox a Espanya. Ho formalitzaran en el proper debat de política general.

Els morats estan ultimant un text en què demanaran que els partits es posicionin “alt i clar” en contra de la dreta. La seva intenció és reivindicar “un govern a favor de Catalunya per a més drets i llibertats”. I deixar clar el “rebuig explícit” a PP i Vox.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

La formació d'Albiach considera que aquests partits són “una amenaça contra l'autogovern, la llengua, els drets de les dones i el col·lectiu LGTBI”. Per això oferiran al President Aragonès la “oportunitat” de “marcar el rumb” de la legislatura. El cordó sanitari podria acabar aplicant-se també a Catalunya.

Portar el Govern a l'esquerra

Els Comuns s'han marcat com a objectiu arrossegar el Govern de Pere Aragonès cap a l'esquerra al llarg de la legislatura. Fa dies que pressionen el president perquè presenti uns pressupostos progressistes. I ara volen que imprimeixi un segell ideològic al seu govern per “donar sentit a la legislatura”.

Pere Aragonés amb un vestit blau marí, somrient

ERC està més sola que mai a un Govern en minoria i amb una clara crisi de confiança. Trencats els ponts amb Junts, l?únic horitzó que s'obre davant Aragonès és el de l'aliança amb el PSC i els Comuns. Illa de moment es posa de perfil, però els morats aprofiten per guanyar influència a la política catalana.

La seva estratègia passa per forçar al següent debat de política general un posicionament clar del Govern contra el PP i Vox. En paral·lel, demanaran el compliment dels pressupostos del 2023 i uns comptes progressistes per al proper curs.

Un altre cordó sanitari

La proposta dels Comuns porta implícita la intenció de visualitzar el rebuig als partits de la dreta. No és res de nou, i partits com ERC, la CUP i els mateixos Comuns han impulsat aquests cordons sanitaris anteriorment contra Vox i Aliança Catalana. Volen impedir així la temptació del front constitucionalista.

També és evident que Sumar intenta jugar un paper protagonista a Catalunya. La confluència d'esquerres, amb En Comú Podem a dins, ha liderat la negociació amb els independentistes. Ara vol posar-se també al capdavant del cordó sanitari contra el front constitucionalista conservador.

➡️ Política

Més notícies: