Primer pla de Xavier García Albiol fent un petó a la vara d'alcalde de Badalona i mirant fixament a càmera
POLÍTICA

El contundent missatge de Xavier García Albiol sobre els incidents a Ferraz

El PP català secunda la línia oficial marcada per Gènova

Xavier García Albiol, alcalde de Badalona i un dels homes forts de Feijóo a Catalunya, ha trencat el silenci sobre el que està passant aquests dies. El dirigent català ha secundat el missatge oficial del PP sobre els incidents a Ferraz. És a dir, condemna sense pal·liatius de la violència, i apunta a Pedro Sánchez.

Xavier García Albiol ha publicat un tuit on deixa clar que “Pedro Sánchez és el polític més amoral de la democràcia espanyola”. Tot seguit es mostra contundent contra l'ús de la violència als carrers. "Les protestes són lícites, però els incidents que estan provocant grups d'esvalotadors són inadmissibles".

A les últimes hores, importants dirigents del PP s'han desmarcat de Vox i els grups radicals que assetgen les seus socialistes. Feijóo mateix ha cridat a la mobilització pacífica contra l'amnistia, perquè “nosaltres no som com ells”. A Gènova creuen que la tensió només beneficia el PSOE per desviar el focus.

El PP català, contra la violència

Xavier García Albiol és un dels dirigents del PP que s'ha pronunciat sobre la tensió viscuda als carrers aquestes darreres nits. L'alcalde de Badalona, conegut per defensar sempre l'ordre als carrers, ha condemnat les expressions de violència. Continua així la línia oficial del seu partit en aquest tema.

Alejandro Fernández, president del PP a Catalunya, no s'ha pronunciat de manera expressa. Però sí que ha retuitejat el missatge d'Ana Losada, presidenta de l'Assemblea per una Escola Bilingüe: “Cal condemnar la violència de grups minoritaris i aïllar-los, però no deixarem de manifestar-nos perquè ens diguin ultradreta”.

Fernández sí que s'ha pronunciat contra l'amnistia, que segons ell “posa en risc la seguretat jurídica, les institucions, l'economia i la convivència”. El PP català defensa així “el valor essencial” del pacte constitucional, que “garanteix el progrés econòmic i social”. Segons Fernández, "això és el que l'amnistia està trencant aquests dies".

Els dirigents catalans secunden la línia oficial del PP, incòmode amb les escenes de violència dels darrers dies. L'esquerra acusa el PP d'haver alimentat el monstre de la ultradreta. A Gènova intenten compaginar la crítica a Sánchez amb la condemna rotunda de la violència.

Manifestacions pacífiques

Davant del setge de les seus socialistes, el PP aposta per les mobilitzacions pacífiques contra l'amnistia. Aquest diumenge ha convocat 52 protestes a les capitals de província d'Espanya. Serà l'oportunitat per marcar les diferències amb Vox, a llocs com la Porta del Sol a Madrid o la Plaça Sant Jaume a Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: