Carles Puigdemont tocant-se les ulleres en un gest de reflexió
POLÍTICA

El Consell de la República, al servei del processisme i contra l'abstenció

L'entitat que tutela Carles Puigdemont demana que els independentistes vagin a votar

Totes les cartes damunt la taula. Els actors independentistes ja no s'amaguen ni dissimulen. El Consell per la República, òrgan que no se sap massa per a què serveix i que controla Puigdemont, pren partit. El govern del Consell ha decidit fer pública la seva postura de cara el 23 de juliol: vol una participació massiva, “un desbordament democràtic” i planta cara als abstencionistes indepes.

L'entoitat, que pretenia ser transversal dins de l'independentisme, compra totes les tesis de Carles Puigdemont. Cal anar a votar, però només cal investir Pedro Sánchez amb una condició. Segons el Consell per la República, no es pot donar suport a cap Govern que no “es comprometi inequívocament amb una solució política del conflicte, basada en l'amnistia i el respecte del dret a l'autodeterminació, que el poble català va exercir l'1-O del 2017".

Queda clar, doncs, per a què serveix el Consell de la República. D'una banda, demana als partits que no investeixin Pedro Sánchez i optin per la confrontació, una tesi que defensa Míriam Nogueras, la cap de files de Junts a Madrid . De l'altra, ataca l'ANC i les entitats independentistes que promouen una abstenció el 23 de juliol.

Carles Puigdemont és el president del Consell per la República, mentre que Toni Comín és el Vicepresident d'aquest òrgan, que també té al seu govern Lluís Puig, Antoni Castellà, Aurora Madaula o Lluís Llach.

El Consell per la República ha fet aquest pronunciament en un comunicat que també han compartit a les xarxes. Molts dels usuaris no han trigat a respondre. Han qualificat el Consell d'“eina processista”. Altres els asseguren que hi haurà un "desbordament democràtic d'abstencions", demostrant que el processisme ja no domina el relat públic.

L'organització que va fundar Carles Puigdemont es va fundar ja fa més de 5 anys. El seu objectiu era la independència de Catalunya i internacionalitzar-ne la causa. Més de 1.500 dies després no han aconseguit cap de les dues coses.

➡️ Política

Més notícies: