Captura de vídeo de l'entrevista que Xavier Rius fa a un votant de Josep Anglada
POLÍTICA

Votant d'Anglada: 'Els catalans podem quedar en minoria'

Carlos, de Vic: 'L'esquerra no parla d'immigració'

L'altre dia, després d'entrevistar Josep Anglada a un bar de Vic, vaig veure com un client el saludava efusivament. Vaig pensar que, si es deixava, seria bona idea entrevistar-lo. Per saber per què la gent ha votat el líder de Somi (Som Identitaris).

Anglada, com sabem, ha tornat a l'Ajuntament de la capital d'Osona després d'una legislatura d'absència. Gairebé 1.200 vots i dos regidors.

Carlos explica precisament que l'alcaldable de Somi "vol fer les coses d'una altra manera" i lamenta que "l'esquerra no parla d'immigració", tot i que admet que "sempre he estat de dretes".

En tot cas, no és el típic votant de dretes d'un barri acomodat. Llueix tatuatges als braços i pit. "No els interessa que els problemes de la immigració surtin a la llum".

També explica que "viu en un barri amb molta immigració" amb magribins, subsaharians i asiàtics amb “conflictes entre ells”. Explica que sovint la convivència no és fàcil.

Pateix pels seus fills per l'increment de la inseguretat ciutadana amb “baralles entre llatinoamericans l'altre dia traient ganivets”. "El racisme -apunta- no és només blanc: els morens són racistes amb altres races".

Per ell, la solució passa perquè "qui no tingui papers que es torni a casa seva", mentre que "qui vulgui treballar té les portes obertes". Però considera que si no es prenen mesures “acabarem sent el pitjor país d'Europa”.

"Hi ha massa immigració il·legal", insisteix. I estima que "els catalans podem quedar en minoria", encara que això també ho deia recentment l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

A continuació podeu veure l'entrevista completa:

"Els catalans podem quedar en minoria"

➡️ Política

Més notícies: