Un home amb barba i túnica tradicional està assegut davant dun ordinador portàtil i un llibre obert, amb una cortina morada de fons.
POLÍTICA

El conferenciant islamista que vindrà a Catalunya diu que se l'ha 'malinterpretat'

L'Ajuntament de Torredembarra intenta quadrar el cercle: defensa la llibertat religiosa i condemna les declaracions

Continua la polèmica amb el Congrés Nacional Islàmic, que se celebrarà la setmana que ve a Torredembarra. La raó de la controvèrsia és el perfil d'alguns dels assistents. Des de persones deportades per salafisme fins a altres que atresoren declaracions misògines.

Un d'aquests és l'imam Malik Benaisa, que, quan es va saber que participaria al Congrés Nacional Islàmic, es van recuperar unes paraules seves del 2013. Benaisa parlava que les dones que surten al carrer amb perfum són “fornicadores”.

Això va provocar la indignació de molts ciutadans i internautes, que no comprenen aquesta connivència amb certes declaracions de persones que professen la religió musulmana.

Per la seva banda, Benaisa insisteix que va demanar perdó al seu dia, que la Fiscalia va arxivar la causa (que el PSOE va obrir contra ell) i que les seves paraules estaven fora de context.

En declaracions a RAC1, Benaisa insisteix que s'han "malinterpretat" les paraules, que l'extrema dreta alimenta ara la polèmica i que ell està en contra de l'islamisme radical.

L'Ajuntament de Torredembarra cerca un equilibri impossible

Segons informa RAC1 en una peça, és cert que el fragment fet viral forma part d'una intervenció de dues hores. Però aquestes dues hores, Benaisa no només no es mostra amable amb les dones, sinó que té mitja dotzena més de declaracions masclistes.

En altres vídeos penjats pel mateix Benaisa a YouTube s'aprecien continguts també polèmics. En una conversa amb un altre ponent del Congrés, Yusuf Soldado, tots dos parlen que el dimoni s'apodera dels joves que tenen relacions fora del matrimoni.

Sigui com sigui, la polèmica continua i els usuaris a les xarxes socials es mostren sorpresos davant la permissivitat amb aquesta classe d'esdeveniments, més encara si es té clara constància de les declaracions dels seus participants.

Per part seva, l'Ajuntament de Torredembarra sembla veure's una mica superat per la polèmica. En un comunicat, el consistori intenta mantenir un equilibri difícil i diu que respecta el dret de lliure associació, però que condemna les declaracions. En tot cas, el congrés se celebrarà.

➡️ Política

Més notícies: