Muntatge fotogràfic d'Ada Colau Mirant Jaume Collboni
POLÍTICA

Gir a Barcelona, els Comuns votaran Collboni

Tot queda en mans del PP

Gir dels esdeveniments. Barcelona a Comú ha decidit aquest migdia que els seus regidors votaran el candidat del PSC, Jaume Collboni, al ple de l'Ajuntament de Barcelona que investirà el nou alcalde de la ciutat. Ara el context canvia de manera radical. I és que si Jaume Collboni aconsegueix sumar els quatre vots que té el PP, aconseguirà ser alcalde just quan semblava que Xavier Trias ho tenia tot fet. 

Tot i així, el grup municipal d'Ada Colau no entrarà al govern en minoria del PSC i anuncia una oposició "clara i sense ambigüitats".

La "coherència" de Colau

Colau parla de "coherència" en la seva decisió. En un comunicat, la formació dels Comuns assegura que la decisió arriba després de "molt debat" i la justifiquen per la necessària "coherència" d'evitar un govern de Junts que 'estengui catifes vermelles als lobbies' i als sectors favorables a les polítiques de la dreta".

Els Comuns asseguren que la decisió s'ha pres "sense cap pacte previ" amb el PSC i "ni en cap cas" amb el PP. Ara, coses del destí, tot queda en mans del PP.

Cal recordar que el 28-M, el PSC va aconseguir 10 regidors, pels 9 de Comuns. El PP, per la seva banda, en va treure 4 al consistori barceloní.

La decisió de Colau esguerra els plans a Xavier Trias, que amb el 'sí' d'ERC d'aquest matí semblava ho tenia tot fet. Aquest migdia, la militància de la Federació d'ERC a Barcelona avalava l'acord per formar govern amb Xavier Trias; i hores després Junts també hi donava l'ok. Colau, però, ha entrat a última hora per apropar Collboni a l'alcaldia. 

➡️ Política

Més notícies: