Pla mitjà curt d'Aina Vidal, número 1 de Sumar En Comú Podem a Barcelona
POLÍTICA

Els Comuns s'enroquen amb una taula de diàleg que ja no existeix

La marca catalana de Sumar parla de la taula de diàleg que no vol ni el PSOE

Pedro Sánchez sap que no pot dir res de Catalunya durant la campanya electoral. Ha decidit passar de puntetes sobre tot el que tingui a veure amb la Generalitat i s'ha posat la disfressa de constitucionalista per atacar Puigdemont. Al PSOE no li interessa que durant aquests 15 dies es parli dels acords amb ERC i de com manté Pere Aragonès per pur tacticisme.

És per això que tots els candidats socialistes despatxen ràpidament qualsevol proposta del sobiranisme català. Aquest dilluns, la candidata de Sumar a Catalunya, Aina Vidal, s'associava amb ERC i intentava posar la taula de diàleg al centre de la campanya. Els Comuns volen que la taula acordi una nova gestió de l'aeroport del Prat, un nou finançament per a Catalunya i fins i tot concessions a Rodalies.

Vidal vol una taula de diàleg "ambiciosa" i que siguin els ciutadans de Catalunya els que ratifiquin els acords amb una votació. Una proposta que Yolanda Díaz diu defensar també amb la boca petita.

No us preocupeu, no són els únics que no acaben d'entendre què vol Sumar. Un referèndum d'autodeterminació? No, però potser sí. Una votació per a un nou Estatut com el 2006? Podria ser, però no queda clar. Tampoc val la pena donar-hi gaires voltes, perquè cap d'aquestes dues coses passaran.

Pedro Sánchez s'oblida de la taula de diàleg

El PSOE no ha trigat ni tres hores a avisar Sumar i ERC que la taula de diàleg ja és passat. El relat dels de Sánchez sembla clar i es va repetint dia rere dia: Ara Catalunya està millor que fa cinc anys i fins aquí hem arribat. Ni taules, ni cadires i encara menys autodeterminacions. Almenys fins al 24 de juliol.

Recordeu que Pedro Sánchez no menteix, rectifica. O això és el que ens vol fer creure. Però hi ha una cosa que sembla difícil que canviï, i és la taula de diàleg. Als socialistes mai no els ha interessat gaire, perquè els desgasta. Són massa fotos amb Esquerra, molts dies on queda clar que el Gobierno es rebaixa per poder seguir al poder.

Al PSOE li és molt més fàcil derogar la sedició que no pas mantenir la taula de diàleg. Imagineu-vos una nova ronda de trobades amb una votació per ratificar-les a l'horitzó. Ni el camaleònic Pedro Sánchez ho podria aguantar.

➡️ Política

Més notícies: