Primer pla d'Ada colau visiblement trista
POLÍTICA

Els Comuns podrien governar Barcelona si Ada Colau se'n va avui

El PP ofereix un ultimàtum per prendre l'alcaldia a Trias

Final frenètic a les negociacions per l'alcaldia de Barcelona. A poques hores perquè arrenqui el ple d'investidura tot sembla indicar que Xavier Trias, de Junts, serà alcalde gràcies al suport d'ERC. Però un gir d'última hora que ningú preveia podria deixar el pacte independentista en no-res i fer alcalde Jaume Collboni, del PSC.

Fa dies que Trias i Maragall negocien el pacte de govern a l'ajuntament de Barcelona. En virtut de l'acord, el d'Esquerra seria primer tinent d'alcalde i el seu partit rebria dues de les sis tinences d'alcaldia. Les dues formacions independentistes forjarien així un govern en minoria, si la resta de partits no aconsegueixen arribar a un acord per formar una majoria alternativa.

I en això estan. PSC i PP fa hores que exploren les fórmules per guanyar-se el suport dels Comuns i arrabassar l'alcaldia a Junts i ERC. El problema és que els morats, amb Ada Colau al capdavant, ja han deixat clar que no donaran suport a un govern on hi hagi la dreta.

Davant d'aquesta situació, socialistes i populars podrien posar en marxa una operació per liquidar alhora Xavier Trias i Ada Colau.

Muntatge fotogràfic d'Ada Colau Mirant Jaume Collboni

PSC i PP han oblidat les diferències en plena batalla electoral i han supeditat els interessos a la conquesta d'alcaldia de Barcelona. D'una banda, els socialistes anhelen l'alcaldia de la segona ciutat més important d'Espanya, i a més somien desactivar la competència dels Comuns a la ciutat comtal durant un bon temps. D'altra banda, els populars volen presentar l'acord com a acte de patriotisme en arrabassar a Waterloo el govern de Barcelona.

El preu, el cap d'Ada Colau

El PP està disposat a immolar-se i fer alcalde Collboni sempre que els Comuns sacrifiquin la seva líder, Ada Colau. Ara, els morats es debaten entre mantenir el seu poder al govern de la ciutat a canvi d'apartar Ada Colau. L'ultimàtum del PP als Comuns és clar: o un alcalde progressista, o un alcalde independentista. Si la seva líder decideix finalment fer un pas al costat, les peces d'un trencaclosques fins ara impensable començarien a encaixar per fer un tomb d'última hora a l'alcaldia de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: