Plànol mig curt de Jéssica Albiach parlant des d'un faristol en un míting electoral
POLÍTICA

Els Comuns demanen acollir més immigrants a Catalunya

Jéssica Albiach ha afirmat rotundament que a Catalunya no hi ha cap problema d'inseguretat

Catalunya està immersa en una de les pitjors crisis migratòries que es recorden en dècades. La Generalitat ha mostrat la seva preocupació per l'enviament de més menors no acompanyats, en el marc de l'acord bilateral entre els governs canari i espanyol pel repartiment d'immigrants entre les comunitats autònomes. L'últim enviament massiu d'immigrants procedent de les Canàries, l'octubre de l'any passat, va provocar un fort impacte a llocs de la costa on molts municipis es van rebel·lar.

D'allà va sorgir la petició dels alcaldes de Junts al Maresme d'exigir la deportació dels estrangers multireincidents. Això, alhora, va portar Junts per Catalunya a demanar les competències d'immigració per controlar millor els fluxos i els mecanismes d'integració.

La líder dels Comuns, Jéssica Albiach, ha carregat contra la petició del traspàs de les competències per expulsar estrangers multireincidents. En una entrevista a Ràdio Estel ha criticat que Junts vulgui les competències per expulsar, en lloc de per “acollir més i millor”. Segons la diputada, “Catalunya no té un problema migratori sinó de recursos per poder acollir més i millor, perquè estem deixant persones que fugen de la fam i de la guerra en situació de vulnerabilitat”.

Albiach ha demanat més recursos per “gestionar millor la diversitat migratòria” i per “alleujar la saturació als jutjats”. La líder del grup parlamentari Comuns no veu sentit a demanar l'expulsió dels multireincidents “perquè això ja ho contempla el codi penal”, i en tot cas creu que cal millorar el funcionament judicial. Per a ella, el que està fent Junts és “vincular immigració i inseguretat” i “normalitzant el discurs de l'extrema dreta”.

'No hi ha inseguretat a Catalunya'

Som un país insegur? A aquesta pregunta, Jéssica Albiach ha respost que Catalunya "no és un país insegur" i que en tot cas hi ha "focus d'inseguretat en moments puntuals a zones concretes". El contrari, diu, "és generar discursos d'inseguretat que només fan populisme punitiu per crear mitjà innecessari que no es correspon amb la realitat".

Els Comuns marquen així el terreny al PSC en immigració i inseguretat pensant ja en el futur govern tripartit. Aquest serà un dels principals camps de batalla, per la distància entre un PSC més partidari de restablir l'ordre i ERC-Comuns que avalen les polítiques bonistes dels últims anys. Per això, per exemple, el discurs de Jéssica Albiach és calcat al del conseller d'Interior Joan Ignasi Elena, sobretot pel que fa a la delinqüència.

➡️ Política

Més notícies: