Muntatge amb foto de personatges

POLÍTICA

La comparació de les llistes d'espera a Madrid i Catalunya que acaba amb un mite

La mitjana d'espera per operar-se a la sanitat pública a Catalunya és de 138 dies, mentre que a Madrid és de 51

El Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dimarts les xifres de les llistes d'espera per a operacions considerades no urgents. Les dades mostren un augment del 7% respecte al desembre del 2022, i Extremadura, Andalusia i Aragó són les comunitats amb pitjors xifres. Tot i això, hi ha una altra cosa que crida l'atenció i és la comparació entre Catalunya i la Comunitat de Madrid.

La mitjana d'espera per operar-se a la sanitat pública a Catalunya és de 138 dies, mentre que a la Comunitat de Madrid només és de 51. El periodista català Josep Martí Blanch s'ha fet ressò de l'abisme entre les dues comunitats, formulant una pregunta que posa en qüestió un dels mites construïts per l'independentisme: “¿No havíem quedat que a Madrid la gent es mor pels carrers?”.

Captura de pantalla de Twitter

El processisme fa anys que ven que el mal funcionament dels serveis públics respon a la manca de finançament ia l'“Espanya ens roba”. A més, han convertit Isabel Díaz Ayuso en la seva obsessió, quan en la comparació de la gestió surten perdent. D'aquí ve el mite de la privatització de la sanitat a la Comunitat de Madrid, i el mantra que a Madrid la gent es mor pels carrers.

La clau està en la gestió

Ara ressonen aquelles paraules recents d'Ayuso a Catalunya Ràdio, en què va recordar que “Catalunya s'emporta totes les inversions” i que la clau està en la gestió. En aquella ocasió va advertir que “el victimisme no és la solució”, i es va preguntar per què les empreses es volen anar de Catalunya i per què aquí tot gira al voltant de la política. Cosa que també es pot relacionar amb la mala gestió dels recursos públics després de més d'una dècada de nacionalisme i processisme.

Per si no n'hi hagués prou, la Comunitat de Madrid ha rebut el guardó a la millor gestió hospitalària autonòmic, cosa que la presidenta Ayuso ha tret pit. Tot i això, el processisme i l'esquerra segueixen defensant que el problema és la falta d'inversions i que Ayuso ha privatitzat la sanitat condemnant els pobres a morir al carrer. No hi ha res millor que les xifres per contrarestar els arguments.

➡️ Política

Més notícies: