Un carrer urbà amb edificis, un semàfor en verd, un cartell publicitari i persones caminant per la vorera.
POLÍTICA

VÍDEO: La comparació entre Barcelona i Madrid que porta milers de visites a X

La decadència de la ciutat comtal contrasta amb el progrés de la capital

Barcelona va ser durant molts anys un pol de modernitat i progrés que permetia mirar els ulls, fins i tot per sobre de l'espatlla, a la capital, Madrid. Però Barcelona ha patit especialment el procés de degradació experimentat per Catalunya els darrers anys, com a resultats de les polítiques d'esquerres. Una evolució oposada a la de Madrid, que sota el govern liberal conservador d'Isabel Díaz Ayuso ha aconseguit convertir-se en un model d'atracció de la riquesa.

Primer pla d'Isabel Díaz Ayuso amb un vestit rosa

La seguretat i la neteja són un indicador de primera magnitud per mesurar l‟estat de progrés o degradació d‟una ciutat. Només cal sortir al carrer i passejar-se per un lloc per fer-se una idea del seu grau de desenvolupament.

Això és el que ha fet el director i productor Víctor Riverola, que sol denunciar a través del compte de X la degradació que pateixen Barcelona i Catalunya. Aquesta vegada ha aprofitat la visita a Madrid per comparar la capital amb Madrid. La comparació, plasmada en un vídeo de poc més d'un minut, ja fa milers de visites.

'Barcelona fa pena i Madrid fa bon rotllo'

Víctor posa en valor que “no és només la neteja i la seguretat” sinó que “Madrid conserva la seva identitat” amb molts restaurants de cuina local. "Ja saNadó que estimo molt Barcelona, però Madrid està molt net i m'he sentit molt a gust amb la gent", explica durant el vídeo. Parla, per exemple, del trànsit, que hi ha menys bicicleta i repartidors, que la gent condueix millor i que està més net.

S'ha dirigit a l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i al president de la Generalitat, Salvador Illa: “Feu alguna cosa per recuperar la identitat i la imatge de la nostra ciutat. Que Barcelona fa pena i Madrid em fa bon rotllo”.

Tot i que hi ha catalans disgustats amb la comparació, que sempre resulta odis, molts altres coincideixen que Madrid és més segura i tranquil·la que Barcelona. El vídeo vol ser més que una comparació, una reflexió sobre la necessitat que la ciutat comtal recuperi la seva brillantor. Una brillantor que ha perdut per la delinqüència, la brutícia i l'abandó, especialment als districtes centrals.

➡️ Política

Més notícies: