Muntatge amb un primer pla de Pedro Sánchez i un pla mitjà d'Oriol Junqueras aplaudint i Carles Puigdemont somrient
POLÍTICA

Comencen les 'trampes' per fer president Pedro Sánchez

PSOE i Sumar retorcen el reglament del Congrés per regalar diners públics a ERC i Junts

El que era un secret de domini públic, ja és una realitat. PSOE i Sumar estan disposats a fer 'trampes' per aconseguir els vots necessaris per reeditar el govern de coalició. Pedro Sánchez, amb l'ajuda de Yolanda Díaz, ha fet allò que més sap: regalar diners públics per aconseguir el seu propòsit.

En aquesta ocasió, no es tracta de regalar diners als joves perquè vagin de vacances o de regar amb subvencions diversos mitjans de comunicació. Ara, la tàctica de PSOE i Sumar és facilitar que ERC i Junts formin grup parlamentari propi al Congrés per a la propera legislatura. I per fer-ho, hauran de retorçar el reglament de la Cambra Baixa perquè els processistes puguin embutxacar-se uns 2 milions d'euros.

Esquerra i Junts, amb grup parlamentari propi

Segons la normativa que regeix el Congrés, ni Esquerra ni Junts compleixen els requisits mínims per tenir grup parlamentari propi. Cap dels dos partits processistes no té 15 escons ni el 15% dels vots. Però ja s'ha confirmat que el PSOE i Sumar “cediran” als seus potencials socis els diputats necessaris per poder complir aquestes exigències. Un cop s'hagi format el grup parlamentari d'ERC i Junts, els diputats socialistes i de Sumar “tornaran” a les files dels seus partits respectius.

Primer pla de Gabriel Rufián assenyalant Oriol Junqueras molt somrients

Encara que ja hi ha altres precedents, no deixa de ser un embolic per saltar-se la normativa vigent. I tot perquè ERC i Junts puguin cobrar unes suculentes subvencions públiques valorades en aproximadament 2 milions d'euros. A més, els processistes també tindran més temps d'intervenció a les sessions del Congrés.

Es tracta, doncs, d'un primer pas de PSOE i Sumar perquè ERC i Junts acabin facilitant la investidura de Pedro Sánchez. Els dos partits processistes s'han omplert la boca els darrers dies amb la idea que “no busquem solucions personals” a canvi de donar els seus vots als socialistes. Però la realitat és ben tossuda: per ara els permetran ingressar una bona quantitat de diners com a partit. I, per exemple, quan toqui negociar l'amnistia, Junts ja ha demanat que s'inclogui Laura Borràs.

Salvi's qui pugui, encara que sigui a costa de les arques públiques.

➡️ Política

Més notícies: