Primer pla del candidat del PP a Barcelona Daniel Sirera
POLÍTICA

Amenaces de mort a PP i Vox a Catalunya i al País Basc

Daniel Sirera i Santiago Abascal, al punt de mira

PP i Vox han enterrat les seves diferències per armar un projecte de govern comú a Espanya. El seu objectiu principal és frenar les aspiracions de Pedro Sánchez amb els nacionalistes i els independentistes. I per aquest camí “recuperar la neutralitat de les institucions i la normalitat democràtica”.

No és estrany, doncs, que els principals enemics dels partits de la dreta siguin els independentistes bascos i catalans. En les darreres hores, dirigents del PP i de Vox han estat objecte de greus amenaces de mort. Els escenaris, Catalunya i el País Basc.

'Vigila en creuar els passos de vianants'

Dani Sirera va dedicar a les xarxes socials un missatge a tots els separatistes que desitjaven que la Selecció femenina perdés la final del Mundial. El líder del PP a Barcelona va ser objecte de les ires dels que es van donar per al·ludits. Però el més cridaner va ser l'amenaça de mort procedent d'un perfil anònim.

“Ja pots vigilar en creuar els passos de vianants, a la cantonada Urgel amb Buenos Aires darrerament hi ha força topades”, diu el missatge. “Si creieu que amenaçant-me de mort aconseguireu que calli, ho teniu clar”, va respondre Sirera.

Daniel Sirera va ser l'impulsor de la pantalla gegant per seguir la final del Mundial femení a Barcelona. L'alcalde socialista Jaume Collboni va accedir a la petició. Un gest que va ser molt aplaudit pels milers de seguidors que té la Selecció a Catalunya, però que també va generar molt de rebuig entre l'independentisme.

Abascal, un tret al clatell

Hores després del lamentable incident, s'ha conegut una altra greu amenaça de mort. Aquesta vegada contra Santiago Abascal, el líder de Vox, que ha estat representat amb un tret al clatell en un cartell de les festes alternatives de Bilbao. Vox denunciarà davant de la justícia aquesta nova amenaça contra el seu líder.

La cara d'Abascal amb una taca vermella al clatell il·lustra els concerts del programa no oficial de la Setmana Gran de Bilbao. És un espai organitzat per entitats abertzales. La direcció del partit ha considerat que es tracta d'“una prova més de la campanya d'odi desfermada contra Vox”.

Abascal ha rebut mostres de suport que condemnen el cartell de Bilbao. Missatges com “van d'antifeixistes radicals, però no tenen ganyes de controlar els nous bascos morenets que atraquen i agredeixen ancians i dones als seus barris”.

➡️ Política

Més notícies: