Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

Clam per a Pepe, l'ancià que anirà a presó per defensar casa seva: 'Heroi nacional'

José Lomas ha estat condemnat a sis anys de presó per matar el lladre que va entrar a la seva finca amb una motoserra

La matinada de l'1 d'agost del 2021, José Lomas, un ancià de 81 anys, va veure com un home es colava a la seva finca de Ciudad Real armat amb una serra mecànica. Disposat a defensar la seva propietat, va prendre la seva escopeta de caça i va disparar dos trets a l'intrús acabant amb la seva vida. El jurat que porta el cas l'ha considerat culpable d'homicidi amb dol eventual, i n'ha decretat l'ingrés a la presó per un període de sis anys.

No han valgut de res els arguments de la defensa, com que l'assaltant, un hondureny de 35 anys, era un perillós lladre que acumulava 46 antecedents penals. La condemna es fonamenta en la tesi de la fiscalia, segons la qual Pepe Lomas no va actuar en defensa pròpia sinó de la propietat. L'ancià va argumentar que la finca és una herència de la seva mare i “l'he de defensar com la meva vida”, però la fiscalia considera que hauria d'haver fugit de casa seva per defensar la seva vida en lloc de matar el lladre.

La condemna d'aquest home ha causat una indignació profunda a tot Espanya, i les xarxes socials s'han omplert de missatges d'enuig i de suport. “Té 81 anys, va defensar la seva vida i casa seva davant un delinqüent el nom del qual no escriuré, no sigui que em diguin racista. Un jurat popular l'ha condemnat per defensar-se davant d'un delinqüent amb més de 40 antecedents, l'esquerra callarà, jo no”, ha dit la periodista Isabel Rábago.

Missatges de suport a Pepe Lomas

“No és un assassí, és un heroi”, afirma Alberto Caliu, i és que el terme “heroi nacional” és el que més s'està repetint a les xarxes socials. Destaca el suport que ha rebut de Dani Esteve, de Desokupa: “Ets un heroi nacional i no deixarem que et podreixis a la presó, si els traïdors amnistien terroristes, colpistes i delinqüents, tot Espanya demanarà amnistia per a Pepe”.

Captures de Twitter

Ha estat molt compartit el missatge en vídeo d'Alvise Pérez, en què acusa “aquest sistema criminal” de “protegir els delinqüents mentre persegueix la resta d'espanyols”. L'analista demana una gran mobilització per aconseguir la reforma de l'article 20 del codi penal sobre defensa pròpia. Són molts els que demanen l'amnistia per a Pepe Lomas, tot recordant que el Govern socialista de Pedro Sánchez ha amnistiat per set vots els polítics que van donar un cop a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: