Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

L'increïble zasca a la diputada musulmana d'ERC per celebrar el dia de la república

Li recorden que les repúbliques són laiques i feministes, i no segreguen o engabien les dones

ERC ha celebrat aquest diumenge el Dia de la República, en commemoració dels 93 anys de la proclamació de la Segona República a Espanya. A l'acte hi havia tots els pesos pesants, des d'Oriol Junqueras i Pere Aragonès fins a la nova sensació, Tomàs Molina, i la diputada musulmana Najat Driouech. Aquesta última ha tornat a ser el focus de les crítiques en publicitar l'acte a les xarxes socials per celebrar l'efemèride.

Entre totes les crítiques destaca un sonor zasca, amb referència a la imatge que vam veure fa uns dies en un parc públic a Lleida. Recordem, a la foto es veia unes dones separades dels homes per unes tanques de construcció durant la celebració de la fi del ramadà. Sobre el Dia de la República, pregunten a Najat Driouech si ho celebren “tots junts o les dones a part” i si hi ha “alguna gàbia”.

La polèmica imatge formava part d'un acte organitzat per una comunitat islàmica que no té res a veure amb Najat Driouech ni amb ERC. Però també és cert que ningú a Esquerra, ni la mateixa diputada musulmana, han denunciat públicament l'engabiament de dones en ple segle vint-i-un a Catalunya. Cosa que ara li han retret, juntament amb altres comentaris com si celebra la república espanyola o la república islàmica.

'Fora la simbologia religiosa opressora'

A la diputada musulmana d'ERC li recorden que la Segona República era un estat laic on no se segregava per sexes, fent referència al vel islàmic que llueix i la imatge de la vergonya a Lleida. "Una república ha de ser laica i feminista, no integrista i masclista com tu, hipòcrita", li repliquen. Demanen expulsar la simbologia religiosa “opressora” de la vida política, “i més quan paguem el sou”.

Captures de Twitter

També hi ha molts missatges afirmant que posar-se el mocador és l'únic que li queda a ERC per atraure el vot immigrant a la desesperada. Esquerra està intentant revertir les enquestes, que assenyalen una pèrdua important de suports. Bona part del rebuig ve de les polítiques migratòries i de seguretat d'Esquerra durant tots aquests anys, que per a molts s'han revelat fracassades i que afavoreixen la religió musulmana per sobre de les tradicions cristianes i catalanes.

➡️ Política

Més notícies: