Primer pla del líder de Ciutadans Carlos Carrizosa
POLÍTICA

Ciutadans sobre la nova presidenta del Parlament: 'És una ultra'

El PSC titlla de partidista el discurs d'Anna Erra

El Parlament ha escollit avui a Anna Erra (Junts) com a presidenta del Parlament de Catalunya amb 64 vots a favor. La seva elecció posa fi a un any de presidència interina, després que Laura Borràs fos suspesa en obrir-se-li una causa judicial per un cas de corrupció.

Foto a mig cos d'Anna Erra, de peu, amb la medalla de presidenta del Parlament de Catalunya

L'elecció d'Erra marca el primer gran acord entre Junts i ERC després de la ruptura del Govern. Però l'exalcaldessa de Vic arriba al càrrec amb l'ombra de la divisió. PSC, Vox i Ciutadans han lamentat l'esperit “sectari” de la nova presidenta, i han augurat un mandat continuista amb la “vulneració dels drets” de les forces polítiques no independentistes a l'hemicicle.

El PSC qualifica el seu discurs de partidista

El PSC lamenta que Erra no hagi pronunciat un discurs institucional. Segons la portaveu socialista, Alicia Romero, “esperàvem un discurs que representés a tots els diputats de la Cambra i a tots els ciutadans que representem”. Els socialistes consideren que el Parlament necessita “estabilitat, consens i diàleg”. També han reconegut la tasca d'Alba Vergés i Assumpta Escarp al capdavant de la presidència del Parlament des del seu mandat interí.

Per la seva banda, Vox ha lamentat que el Parlament estigui instal·lat en el “sectarisme” des de fa anys i que s'estigui utilitzant la presidència com a “plataforma política”. El portaveu del grup, Joan Garriga, ha acusat la presidència de “cancel·lar els discursos de Vox, contra la pluralitat política i el que diu la Constitució”. I ha valorat la figura d'Anna Erra com algú que “fa apologia de la corrupció i el cop d'estat”.

Ciutadans, molt dur amb Anna Erra

Carlos Carrizosa, líder de Ciutadans a Catalunya, ha estat especialment dur. Segons ha dit, la presidència d'Anna Erra “és un pas més en la contínua degradació institucional a Catalunya”. Ha qualificat a la nova presidenta com una “persona d'ideologia ultra” i que “s'ha distingit per la falta de respecte als drets polítics dels ciutadans”. Carrizosa s'ha referit a les polèmiques d'Anna Erra durant el seu mandat com a alcaldessa de Vic.

[YouTube]g1nzecssny8[/youtube]

Concretament, ha recordat que “el 16 de juny de 2022, l'ajuntament de Vic va ser condemnat per vulnerar el dret fonamental a la llibertat ideològica” de Ciutadans. “No ens va deixar muntar una carpa a Vic amb l'argument pelegrí que els nostres supòsits no són compartits per la majoria de la població”, ha explicat. Per tot això, Ciutadans adverteix que serà un mandat “accidentat”.