Muntatge de Carlos Carrizosa i Anna Grau amb Alejandro Fernandez

POLÍTICA

Ciutadans obre la porta a concórrer amb el PP a les eleccions catalanes

La formació taronja s'avança als esdeveniments i posa sobre la taula una aliança electoral amb el PP

Se succeeixen les novetats polítiques a Catalunya. Ciutadans ofereix ara un front constitucionalista al PP per a les eleccions autonòmiques. "Ciutadans treballarà en la formació d'un front constitucionalista ampli, transversal i il·lusionant que posi fi a aquests més de 40 anys de nacionalisme a la Generalitat", diuen des de la formació taronja.

Aliança de PP i C's?

"Catalunya no ha de passar de pàgina, ha de passar de llibre". Amb aquestes paraules, Carlos Carrizosa valorava ahir l'avançament de les eleccions a Catalunya, que ha agafat per sorpresa els partits. Entre ells, Ciutadans, que és de domini públic que s'enfronta a una possible desaparició electoral.

Perquè no es perdi l'impuls polític de C’s, l'Executiva Permanent del partit ha comunicat les seves intencions de formar un front electoral constitucionalista i que, a efectes pràctics, interpel·la al PP. Una cosa del que ja es parlava les últimes setmanes en relació amb les eleccions europees del juny vinent. Però l'avenç de les eleccions catalanes ha accelerat tots els tempos. Fins al punt que ahir mateix ja es van reunir membres de les cúpules dels dos partits.

Ciutadans apunta que “tractarà de formar un bloc constitucionalista guanyador i de govern davant aquesta ocasió històrica, impulsant aliances amb altres formacions polítiques i amb la societat civil, per donar als catalans el govern que mereixen i obrir una nova etapa allunyada de la divisió i l'enfrontament”.

Jiménez Losantos reivindica Anna Grau

En qualsevol cas, no és una proposta inversemblant. De fet, és una possibilitat que circula des de fa temps entre figures destacades de l'àmbit mediàtic de la dreta. Federico Jiménez Losantos, per exemple, ha donat suport en més d'una ocasió a aquesta possibilitat.

Pla mitjà d'Anna Grau parlant des del seu escó al Parlament de Catalunya

El locutor de ràdio destaca que Ciutadans encara té molt per oferir, però que s'enfronta a un evident procés de desaparició. Així mateix, lloa el perfil d'Anna Grau, que és un dels actius polítics més valuosos de Ciutadans a Catalunya. "Les aparicions d'Anna Grau són molt bones, però el problema és que ningú creu en el partit", ha dit Losantos abans de concloure: "Si es presenta sola, surt".

Per part seva, el PP està obert a aquesta possibilitat d'un front constitucionalista. Ara bé, insisteixen que volen anar amb les seves sigles. A tot això, els populars encara no tenen un candidat oficial. Cal esperar que Feijóo prengui aviat una decisió i que es deixi caure molt per Catalunya durant les properes setmanes.

➡️ Política

Més notícies: