Primer pla d'Anna Grau de Ciutadans posant per a una entrevista
POLÍTICA

Ciutadans no es rendeix

Anna Grau defensa la viabilitat del partit

Fa temps que la majoria dels espanyols han donat per acabat el projecte de Ciutadans. El gruix dels seus líders se n'han anat i políticament ha quedat reduït a la irrellevància. Només un grapat d'estoics com Anna Grau segueixen defensant la supervivència.

Anna Grau, portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, s'ha mostrat confiada en la participació del partit taronja a les properes generals si hi ha repetició electoral. "Ciutadans té els mitjans, els diners i les ganes per concórrer", ha afirmat en una entrevista per a l'agència ACN.

La periodista i escriptora gironina veu Ciutadans com el partit cridat a ocupar la centralitat davant dels extrems de Vox o Bildu. "Afortunadament tenim els mitjans", ha dit, "tenim les ganes i estem més motivats per anar-hi". Afirma que el seu partit pot ser la clau per evitar la situació de bloqueig actual.

Quatre milions al banc

Les declaracions d'Anna Grau coincideixen amb la informació avançada per Xavier Rius en aquest mitjà. Com ja avançàvem, Ciutadans té quatre milions d'euros al banc i se'ls estaria guardant per a futures campanyes electorals. Els taronges tenen entre cella i cella les europees del 2024 i les autonòmiques catalanes.

La formació explica que els diners procedeixen de subvencions públiques i que els comptes estan sanejats. La prioritat és renovar el projecte per donar-li un nou impuls. Per això pensen que gastar els recursos ara que el partit està enfonsat seria desperdiciar-los.

Imatge d'Anna Grau amb Edmundo Bal envoltats de micròfons fent unes declaracions al carrer

Més enllà de la qüestió econòmica hi ha el vessant polític. Ciutadans segueix perdent actius a marxes forçades i les seves expectatives electorals s'estan veient fagocitades per la concentració del vot a PP i Vox. Davant d'això cal preguntar-se quin és el seu futur.

Ponts trencats amb el PP

Anna Grau ha descartat una aliança electoral amb el PP en aquests moments. “He estat candidata a les municipals i el candidat del PP va dir textualment que faria el que fos per destruir Ciutadans”, afirma amb ressentiment. La portaveu recorda l'historial de transfuguisme de Cs al PP.

Primer pla del líder de Ciutadans Carlos Carrizosa

El partit a Catalunya no oblida l'última opa hostil del PP en emportar-se un dels seus millors actius, Nacho Martín Blanco. Per això, Grau considera que "no estan a l'alçada ètica elemental d'un partit polític". És més, acusa els blaus de “comprar persones amb càrrecs i aprofitar el mal moment d'un partit per emportar-se els més fràgils”.

Grau s'ha obert a valorar la seva candidatura per a les properes eleccions al Parlament si el partit li ho proposa. Recorda que “les dues vegades que he tingut l'immens honor de ser candidata va ser perquè el partit m'ho va proposar i vaig dir que sí”. Arribarà aviat el seu gran moment?

➡️ Política

Més notícies: