Tres persones posen juntes mentre una sosté un trofeu platejat.
POLÍTICA

El cinisme d'Ada Colau amb la Copa Amèrica: demana 'autocrítica col·lectiva'

L'exalcaldessa dóna la culpa a l'equip de govern de Jaume Collboni per no haver complert les condicions

La imatge que persegueix els Comuns és la d'Ada Colau (quan era alcaldessa) amb Pere Aragonès i Jaume Collboni després d'haver acordat portar la Copa Amèrica a Barcelona. Un esdeveniment que ha suscitat una mobilització massiva de l'esquerra per reproduir el model econòmic que tant detesten. Això ha deixat en evidència el colauisme, que ara es presta a fer autocrítica però de manera singular.

Dues dones somrients amb fons degradat en tons rosats.

Ada Colau ha dit a TV3 que cal fer “autocrítica col·lectiva” perquè “no la vaig portar jo la Copa Amèrica, sinó la Generalitat i uns operadors privats. El que vam fer nosaltres va ser posar condicions, com que l'aportació pública no podia superar els 5 milions, i Collboni els ho ha saltat”.

En aquesta curiosa manera de fer autocrítica, afirma que “no es van respectar els acords inicials” i carrega contra “la gestió que s'ha fet després”. Ha fet referència a la privatització d'espais públics, la inversió de més diners públics i el falsejament de les dades. "El mínim que es mereix la ciutadania és una auditoria", ha afegit, "així que menys arrogància i més autocrítica col·lectiva".

Ada Colau i Janet Sanza fan 'autocrítica'

Ada Colau diu que “aquest esdeveniment es va acceptar al principi amb la millor de les intencions, però després el resultat no ha estat com ens havien dit”. L'exalcaldessa de Barcelona ha parlat d'un “retorn” diferent si ara governessin els Comuns.

En aquesta idea ha insistit precisament l'extinent d'alcalde i actual líder de Barcelona En Comú, Janet Sanz: “Si seguíssim a l'alcaldia i lideréssim aquest projecte, hagués tingut un retorn diferent a la ciutat i les condicions s'haguessin complert”. Sanz ha fet esment també a les "dades falsejades" de l'organització de la Copa Amèrica per encapçalar la petició d'una auditoria.

Queda clar el relat dels Comuns, que és liderar les protestes de l'esquerra contra la Copa Amèrica encara que van ser ells els qui van acordar la celebració a Barcelona. Ara demanen una auditoria emparant-se en un suposat engany, perquè no s'han complert les condicions que van posar. "Hem d'anar fins al final, i sobretot que la Copa Amèrica no es pot repetir a Barcelona", ha exclamat Janet Sanz.

➡️ Política

Més notícies: