Muntatge d'un agent de la Guàrdia Civil i dos agents de la Policia Nacional, en mitjà mitjà i d'esquena. De fons, una bandera de Catalunya
POLÍTICA

Els CDR desafien la Guàrdia Civil

Convoquen una manifestació independentista l'1 d'octubre

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) i les entitats independentistes convoquen una manifestació per a l'1 d'octubre. Segons anuncia la mateixa organització, la marxa finalitzarà a la caserna de la Guàrdia Civil, a Travessera de Gràcia. Allí coincidirà amb la columna del Consell de la República.

L'independentisme radical vol commemorar així el primer d'octubre, una data clau en la memòria col·lectiva del procés. Aquell dia es va celebrar el referèndum il·legal que va posar a l'estat contra les cordes. Aquell dia hi va haver durs enfrontaments entre els ciutadans i la policia.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Els organitzadors emfatitzen que l'objectiu de la mobilització és “donar protagonisme i visibilitat als represaliats de Catalunya”. La crida es fa en plena negociació per l'amnistia i el debat sobre el paper dels policies de l'1-O. Que les marxes finalitzin davant de la Guàrdia Civil suposa tot un desafiament.

Rebuig a la policia

S'han convocat diverses marxes des d'altres localitats fins a l'antiga presó de la Model, a Barcelona. Allà tindrà lloc un acte polític sota el títol “judici al poble català” sobre l'operació policial del 2019 contra els CDR. L´acte comptarà amb la presència de l´ANC, Òmnium i el Consell de la República.

Pla general d'un manifestant independentista vestit de negre i encaputxat llançant un objecte a una foguera situada davant d'un edifici que té un grafiti que posa 'Puta Espanya' i una estelada

A les sis de la tarda, una manifestació sortirà de la presó Model en direcció a la caserna de la Guàrdia Civil. S'espera una mobilització massiva, i no es descarten aldarulls. Cal recordar que recentment la policia espanyola va detenir quatre activistes dels CDR per intentar boicotejar presumptament la Vuelta Ciclista.

Allò va generar una nova mostra de rebuig de l'independentisme cap a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. El debat sobre l'amnistia també ha escalfat l'animadversió cap als cossos i les forces de seguretat de l'Estat. En aquest context, la prioritat és evitar que hi hagin aldarulls l'1 d'octubre.

Acusen també el Govern

Les entitats independentistes subratllen que la fi de la repressió no s'aconseguirà fins que Catalunya sigui independent. També afirmen que els moviments socials han d'esdevenir el motor de la república catalana. I fins i tot acusen el Govern de la Generalitat de “col·laborar” amb l'Estat espanyol a la repressió.

➡️ Política

Més notícies: