Pere Aragonès i Nicola Sturgeon el novembre del 2021 a Escòcia
POLÍTICA

Cau un altre mite del procés

Detenen l'ex primera ministra escocesa Nicola Sturgeon per presumpte desviament de fons

La policia britànica ha detingut aquesta tarda l'exprimera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, per presumpte finançament irregular del seu partit. Sturgeon, com abans el seu predecessor Alex Salmond, va ser un dels líders del procés a nivell internacional,

La policia va difondre la notícia a Twitter a les 15:29 de la tarda però sense esmentar l'ex primer ministre pel seu nom. Només parlava de “una dona de 52 anys”. La detenció es va produir com a part de “la investigació en curs sobre els fons i les finances del Partit Nacional Escocès”.

Sturgeon va renunciar al seu càrrec el passat mes de febrer però sense especificar clarament els motius. En teoria pel seu “sentit del deure”. “En el meu cap i en el meu cor sé que el moment és ara, per a mi, per al meu partit i per al país”, ha afegit.

Però a l'abril el seu marit, Peter Murrell, va ser arrestat per presumpte desviament de fons. Els diners destinats al referèndum haurien estat suposadament desviats a les arques del partit o a despeses personals.

També passa que Sturgeon va arribar al càrrec després d'una lluita fratricida amb Alex Salmond. Salmond, que també va dimitir, va ser acusat d'una quinzena d'abusos sexuals. Al final, la justícia el va trobar innocent de tots.

En el punt àlgid del procés, el moviment independentista català va mirar cap a Escòcia. Els escocesos, però, sempre estableixen la distància. Entre altres diferències, no van qüestionar la monarquia britànica.

➡️ Política

Més notícies: