Una persona vestida de negre està intentant obrir una finestra en un edifici de maons, amb la paraula "PATRULLA" visible a la part inferior de la imatge.
POLÍTICA

VÍDEO| Catalunya, fora de control: Intenten entrar a cases amb els veïns dins

Els assalts a domicilis van augmentar l'any passat fins a 2.000 mensuals, uns 67 al dia

Diversos comptes estan difonent a les xarxes socials un inquietant vídeo que reflecteix la situació límit de la seguretat a Catalunya. Les imatges, captades per un veí i difoses per Patrulla Ciutadana BCN, mostren un lladre penjat d'una finestra intentant obrir-la per ficar-s'hi a dins.

És un grup organitzat que es dedica a vigilar i assaltar domicilis fins i tot amb els veïns a dins.

En aquest cas, l'intent de robatori va passar a la zona de Rambla de Prim amb Gran Via. Un veí va gravar des de l'interior del seu domicili com uns delinqüents intentaven entrar al pis d'una dona gran que actualment es troba en una residència. Segons els mateixos veïns, aquests mateixos lladres han intentat entrar en altres vivendes diverses vegades, i quan són sorpresos amenacen els propietaris d'entrar a robar a casa quan no hi siguin.

Així es pot apreciar al vídeo, quan el veí que grava increpa els lladres. Es pot escoltar els delinqüents enxampats in fraganti dient “aneu amb compte amb casa vostra, a veure el que us passa”.

Aquest vídeo pujat a les xarxes com a denúncia del que està passant a Catalunya, demostra una vegada més la impunitat amb què actuen els delinqüents. Produeix calfreds el sol fet de pensar que això passa amb els veïns a dins, mentre estan dormint.

Catalunya, paradís de la delinqüència

Els robatoris a domicilis s'han convertit en motiu de principal preocupació per als Mossos d'Esquadra. El darrer any els assalts van augmentar fins a 2.000 mensuals, uns 67 al dia. La majoria dels robatoris es concentren a Barcelona, Vallès Occidental, Vallès Oriental i el Maresme. Municipis com Sant Cugat, Rubí, Alella, Arenys, Montgat, i per descomptat Barcelona ciutat, són especialment castigats per la plaga de robatoris a domicilis.

Els robatoris a les cases contribueixen a augmentar la sensació d'inseguretat entre la població, perquè és una violació d'un espai íntim com és la llar.

Els mateixos Mossos d'Esquadra han reconegut que hi ha un problema greu i han posat com a prioritat acabar amb els assalts. Una de les tasques de la policia és lintercanvi dinformació amb altres cossos, perquè molts robatoris són executats per bandes organitzades itinerants.

Nacionalitat dels lladres

Segons la policia, molts robatoris són efectuats per especialistes integrats en bandes criminals, la majoria romanesos o marroquins. Però també hi ha molts oportunistes, delinqüents de la zona que es fiquen als pisos quan veuen l'oportunitat. En aquest cas, actua el factor de la multireincidència, ja que molts d'aquests lladres autòctons tornen a actuar quan troben l'ocasió.

Des de començament d'any els Mossos ja han detingut 700 persones, la meitat espanyols, seguits dels marroquins, xilens, georgians i kosovars.

➡️ Política

Més notícies: