Una persona amb esposes a les mans, sobre les quals hi ha diversos comentaris superposats en català.
POLÍTICA

Catalunya s'encén arran de la detenció de quatre estrangers per un altre apunyalament

Les xarxes s'omplen de missatges demanant posar fi a la inseguretat amb més mà dura

Els Mossos d'Esquadra han informat a les seves xarxes socials de la detenció de quatre individus per un intent de robatori amb violència al metro de Barcelona. Els fets van tenir lloc el 16 d'agost a primera hora del matí, a l'estació de Glòries. La víctima, un jove de 25 anys, va intentar resistir-se al robatori i després va rebre una pallissa i va ser apunyalat pels agressors.

Segons ha transcendit, els detinguts són quatre sud-americans, un menor, sense antecedents penals. Això ha dificultat la investigació. Ara la policia intenta esbrinar si estan connectats amb alguna de les bandes llatines que s'han detectat a Nou Barris ia l'Hospitalet de Llobregat.

Una publicació de Twitter dels Mossos d'Esquadra informa sobre la detenció de quatre lladres a l'estació de Glòries del metro de Barcelona amb l'ajut de la Guàrdia Urbana de Barcelona; la imatge mostra unes esposes sobre un document amb empremtes dactilars.

La notícia arriba en un moment especialment delicat de la seguretat a Catalunya. En els darrers mesos hi ha hagut un preocupant repunt dels apunyalaments, que ha obligat el govern de la Generalitat a implementar un pla de prevenció contra les armes blanques. El fet que molts d'aquests atacs siguin perpetrats per estrangers i l'augment en general de la percepció d'inseguretat a Catalunya ha creat un clima d'indignació que es dispara davant de casos com aquest.

Les xarxes esclaten: 'Estem venuts'

"Els ciutadans patim la violència d´aquesta gentussa i estem venuts". És el comentari de José Ramon López, un dels molts ciutadans que han reaccionat amb indignació davant aquest nou apunyalament a Catalunya.

Reflecteix l'estat d'indignació general que es manifesta en comentaris com "haurien de deportar-los i que no poguessin tornar a entrar al país". Són molts els qui demanen la deportació immediata dels delinqüents estrangers. Hi ha qui suggereix endurir les multes perquè afecti el nucli familiar "a veure si així els eduquen", i si es declaren insolvents "presó o deportació".

També abunden els missatges dels que assenyalen la classe política catalana com a responsable del clima social existent. Creuen que "només actuaran quan li passi al fill d'algú important". Un català indignat diu que "un percentatge molt alt dels que arriben són xusma que vénen a delinquir", i que "s'ha de frenar com sigui".

Catalunya, convertida en una claveguera

"Han convertit Catalunya en una claveguera", diu un dels comentaris a la publicació sobre aquestes quatre detencions. Demanen a la classe política que reaccioni "abans que acabem com al far-west, a veure qui treu l'arma abans". De manera més reflexiva, es pregunten "per què la majoria dels catalans tenim drets i deures, mentre que alguns nouvinguts només tenen drets".

Lamentablement, el cas no és nou i cada cop són més les notícies que apareixen sobre pallisses i apunyalaments a Barcelona i Catalunya. Això ha augmentat la sensació d'inseguretat, que l'esquerra atribueix a casos aïllats i bulls difosos per l'extrema dreta. Les reaccions davant d'aquest nou apunyalament demostren l'afartament creixent a Catalunya d'una societat farta d'aguantar, callar i pagar.

➡️ Política

Més notícies: