Muntatge amb captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

Una catalana mostra el menú del menjador de la seva feina i tot el menjar és marroquí

Els internautes li suggereixen que presenti una queixa formal perquè 'som a Catalunya i no al Marroc'

La Laia, una catalana resident a Blanes, ha decidit mostrar a les xarxes socials el menú de la seva feina per ressaltar una cosa que crida l'atenció: tot el menjar és marroquí. "El menú de demà del menjador de la meva feina", ha exclamat, i s'ha preguntat "per què tot el menjar és marroquí". Visiblement indignada, ha dit que no farà ús daquest servei i "no ho penso subvencionar".

Cada cop són més les persones que es queixen de casos com aquest, amb una invasió de la cultura marroquina en molts àmbits de la vida quotidiana. Aquesta usuària de X (Twitter) diu que treballa al magatzem de logística d'una multinacional, i “qui gestiona el menjador és una empresa subcontractada”. Molts catalans tenen la sensació que s'afavoreixen contínuament altres cultures per sobre de l'autòctona.

Captura de pantalla de Twitter

El menú que comparteix aquesta catalana és ple de plats marroquins com cassola de cigrons i rau el hanout, sopa de tomàquet marroquí, pasta amb pollastre i salsa garam masala, couscous i lluç amb tajine de verdures. Als comentaris li pregunten irònicament si treballa a Marràqueix. També li suggereixen que presenti una queixa formal, recordant que “estem a Catalunya i no al Marroc”.

Hi ha qui llisca que just acaba el ramadà i “potser és una picada d'ullet als treballadors marroquins”. Altres dubten que “si nosaltres anem als seus països ens facin costella de porc i morro a la graella”. Encara que també hi ha comentaris que demanen empatia i animen aquesta treballadora a tastar el menjar marroquí sense prejudicis.

Polèmica pel menjar marroquí

El menjar marroquí ja va ser recentment objecte de polèmica per l'autorització de la prohibició del sacrifici halal per part de la justícia europea. El govern català ha promocionat i fomentat l'expansió del menjar halal a Catalunya i ha arribat a crear fins i tot una marca pròpia. Cosa que va suscitar moltes crítiques per la crueltat d'aquest tipus de sacrifici, a les quals la justícia europea va acabar donant la raó.

A més, l'alcaldessa de Ripoll Sílvia Orriols va demanar la retirada dels menús halal dels menjadors de les escoles públiques de la comarca. Allò també va generar una gran polèmica, perquè l'esquerra la va acusar de racista. Ara, el tuit d'aquest català sobre el menú de la vostra empresa torna a obrir un debat sobre aquesta qüestió.

➡️ Política

Més notícies: