Primer pla de l'esquena d'un Mosso d'Esquadra amb uniforme
POLÍTICA

Què és el 'Grup d'Anàlisi de Feminicidis' que convoca ara Tània Verge

Es tracta d'un grup en què participen diversos Departaments i que es reuneix després de cada feminicidi


Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'una dona i dels seus dos fills menors d'edat al Prat de Llobregat. La investigació està sota secret de sumari per ordre del jutge. Pel que se sap, el pare dels menors es va suïcidar a l'estació d'aquesta localitat.

Aquesta informació ve poc després de la trista notícia que un menor de cinc anys, Ayax, fos assassinat pel seu pare a Girona. L'assassí va atacar després la mare, deixant-la greument ferida. Quan es confirmi la notícia del que va passar ahir al Prat, s'elevaran a cinc els casos de violència masclista i vicària a Catalunya.

La consellera Verge ha anunciat la convocatòria amb caràcter d'urgència del Grup d'Anàlisi de Feminicidis. Des de Brussel·les, ha assenyalat que “és un altre cas molt greu de violència masclista”. De la mateixa manera, ha anunciat la creació d'un gabinet d'experts sobre violència vicària per identificar millores en les eines de valoració de riscos.

Què és aquest Grup?

Segons explica la pàgina web oficial del Departament d´Igualtat i Feminismes, el Grup d´Anàlisi de Feminicidis es reuneix 72 hores després de l´assassinat d´una dona. El seu objectiu és “avaluar i millorar la coordinació institucional, en particular dels diferents agents implicats en la intervenció davant dels feminicidis en atenció a l'estàndard de deguda diligència”.

El Grup està format per membres i especialistes de diversos departaments. Entre aquests, Justícia, Interior, Salut, Educació, Drets Socials i Igualtat. És, doncs, un ens destinat a fer el seguiment a cada nou cas de feminicidi. Legalment, respon a la llei 17/2020 que defineix els feminicidis com “Els assassinats i homicidis de dones per raó de gènere, les induccions al suïcidi i els suïcidis com a conseqüència de la pressió i violència exercida cap a la dona”.

➡️ Política

Més notícies: