Muntatge amb captura imatge
POLÍTICA

La influencer catalana de Podemos acusada d'un greu delicte per gravar el seu veí nu

Carla Galeote s'enfronta a cinc anys de presó per gravar el seu veí nu i dir que s'estava masturbant

La influencer catalana de Podem Carla Galeote ha acaparat l'atenció aquests dies per gravar el seu veí masturbant-se. "Què us passa als senyors d'aquest país?", va exclamar, "deixeu a les dones viure la seva existència lliure de violències sexuals". L'intent de denúncia li pot sortir car, perquè podria enfrontar-se a un greu delicte contra la intimitat i l'honor penat amb fins a cinc anys de presó.

Encara que pugui semblar estrany, aquest cas és més comú del que sembla. L'historial de la justicia espanyola és ple de casos de persones que han gravat els seus veïns tenint sexe o masturbant-se i han difós les imatges. La cosa no pinta bé per a Galeote, ja que en la majoria de casos la justícia dóna la raó als denunciants que han vist violats els seus drets a l'honor i la intimitat.

Atenent la jurisprudència, la influencer podria acabar condemnada a cinc anys de presó i una multa econòmica per difondre la intimitat del seu veí. Són molts els qui l'han criticat a les xarxes socials i demanen un càstig exemplar per a ella. Els experts coincideixen a assenyalar que la conducta reprovable del veí no és eximent per a Galeote, que hauria d'haver trucat a la policia en lloc de difondre les imatges.

Dret a la denúncia o extralimitació?

La gran capacitat de difusió que té la influencer, amb gairebé 400.000 seguidors a TikTok, i el contingut sexual de vídeo, poden acabar sent determinants. Això ha obert un debat sobre si ha de fer-se prevaler la denúncia de l'acte o si l'autora del vídeo es va extralimitar. Els detractors de Carla Galeote afirmen que no es pot arruïnar la vida d'algú d'aquesta manera només perquè no t'agrada el que veus per la finestra.

Galeote és una activista feminista molt coneguda, amiga sense anar més lluny de l'exsecretària d'Igualtat Ángela Rodríguez Pam. Aquesta representa la línia més dura del feminisme que, entre altres coses, tendeix a generalitzar i ficar tots els homes al mateix sac. És el mateix que va fer Galeote al seu vídeo, quan es va dirigir a tots els "senyors d'aquest país" referint-se al veí que es masturbava.

Foto de tres dones

La comunitat d'internet ha vist en la polèmica del vídeo l'ocasió per acorralar aquesta influencer de Podemos: “¿El grava mentre és a casa seva nu i ho difon a internet? No sé que espera aquest senyor per interposar una querella per delictes contra l'honor, la intimitat i la pròpia imatge”. Veurem com acaba aquest sòrdid cas, en què la influencer va voler ficar tots els homes al mateix sac i pot acabar entre reixes.

➡️ Política

Més notícies: