Imatge de militants independentistes cremant cartells d'ERC, CUP i Junts per Catalunya
POLÍTICA

L'independentisme radical celebra la debacle electoral sobiranista

Vicent Partal assenyala ERC, Junts i la CUP pels resultats electorals en aquestes municipals

Els resultats electorals d'aquestes eleccions municipals deixen molt tocats els partits independentistes, especialment Esquerra Republicana de Catalunya. Els d'Oriol Junqueras han perdut moltes de les seves alcaldies i s'han quedat amb la meitat dels seus regidors a Barcelona.

Però els altres dos partits sobirans tampoc poden estar massa contents. Per exemple, la CUP s'ha quedat fora de Tarragona, on tenia representació i un cop més haurà de veure els plenaris de Barcelona des de casa. D'altra banda, Junts respira amb la victòria de Trias a Barcelona i és el partit independentista que menys perd, però queda lluny del PSC.

El sector indepe més radical no ha dubtat a celebrar aquests resultats. Vicent Partal, editor del diari Vilaweb, ha publicat aquesta nit electoral un editorial titulat “Una merescuda bufetada a la cara als partits independentistes”.

Imatge d'una pancarta amb el text ERC + Junts + Cup tripartit de la vergonya

En el text, Partal es mostra especialment dur amb ERC, de qui diu que és el partit que més decisions ha pres contràries al sentit comú. Sobretot, assenyala al seu líder: “Atrapat en el delirant caudillisme d'Oriol Junqueras, que és el gran perdedor d'aquesta nit”.

Vicent Partal diu que el descens de la participació és una decisió volguda del votant independentista. Segons ell, ha volgut castigar ERC, però també Junts i la CUP: “Junts no ha de perdre de vista que és precisament en els seus feus on l'abstenció és més gran”. De la CUP sosté que no ha sabut connectar amb el seu “electorat tradicional”.

Per al director de Vilaweb, l'electorat sobiranista ha enviat una advertència molt clara als seus partits. Assegura que “sempre troba la manera de mirar cap a fora i deixar clar que si ells renuncien nosaltres no ho farem”. Partal llança una frase que podria resumir el sentiment d'aquest sector radical del moviment independentista: “L'electorat independentista ha dit prou i ha castigat durament els partits polítics pel seu egoisme, per la seva arrogància, pel seu sectarisme, per haver anteposat la lluita per l'hegemonia a la llibertat del país i per haver cregut, en definitiva, que amb màrqueting i control mediàtic ens podien fer oblidar”.

"No hase falta decir nada más", que diria un exentrenador del Reial Madrid.