Un nen petit assegut en un llit amb la paraula "Merce 24" escrita d'allò més bé sobre ell, en una habitació il·luminada amb llums de colors.
POLÍTICA

El cartell de les Festes de la Mercè a BCN acaba amb la paciència dels catalans

La manca de referències a la cultura i tradició catalana provoca la indignació de tots: 'us heu lluït, eh'

Divendres passat es va presentar el cartell de les icòniques festes de la Mercè per a l'any 2024. Entre la indignació i la incredulitat, la presentació ha provocat una veritable allau de crítiques a les xarxes socials.

Són multitud els ciutadans que han denunciat la nul·la relació entre el cartell i l'essència de les festes. De fet, han arribat a comparar el cartell i el vídeo promocional amb una pel·lícula de terror. "Així es perd l'essència de la ciutat", es lamenten molts usuaris.

Crítiques des de tot arreu

La imatge del cartell està extreta del curtmetratge promocional de les festes, que ha estat a càrrec de la productora CANADA.

A la imatge, s'observa un nen d'origen sud-americà assegut en un llit i observant amb atenció els llums que entren des de l'exterior. L'absència completa de referències a la Mercè porta a plantejar-se la pregunta de quina és la relació amb les festes i els símbols:

Arran de la publicació, s'ha succeït un tsunami de crítiques a l'Ajuntament de Barcelona (PSC) i als responsables del cartell. Algunes protagonitzades per figures conegudes de la vida social i política catalana.

Ramon Cotalero, per exemple, ha qualificat directament el cartell de “merda plagiada de qualsevol publicitat comercial” i ha denunciat que l'objectiu és que s'oblidi que “la Mercè és una festa barcelonina i catalana”.

Fins i tot la CUP, abonada a les tesis 'woke', ha denunciat la desnaturalització de Barcelona i de la identitat catalana. Pel PSC, diuen des de la formació anticapitalista, “Barcelona és un parc temàtic desvinculat de la història i la cultura pròpia”:

En qualsevol cas, els que s'han mostrat més indignats han estat els usuaris i els ciutadans corrents. Les seves crítiques al cartell revelen un fort desencantat davant de la pèrdua progressiva de la identitat catalana.

"El cartell és incomprensible i el vídeo és desolador", "Si ens volíeu ofendre, ho heu aconseguit", "No he anat mai a la Mercè i això em treu les ganes d'anar" o "Així es perd l'essència d'una ciutat". De moment, l'Ajuntament no comença bé les festes.

➡️ Política

Més notícies: