Una imatge d?un passadís d?una presó amb cel·les tancades i una imatge inserida d?un coll amb una marca vermella.
POLÍTICA

Segueix l'alerta a les presons catalanes: nou intent d'homicidi a Mas d'Enric

Els sindicats narren una nova 'situació d'extrema gravetat' i anuncien concentracions per demanar dimissions

Continua el preocupant degoteig d'inseguretat a les presons catalanes. Sense anar més lluny, la setmana passada els funcionaris de presons demanaven el cessament del director de Quatre Camins perquè entenien que havia provocat situacions d'alt risc amb les seves decisions.

Al comunicat emès pels treballadors, l'advertiment va ser el de sempre: si no s'atura aquesta situació, els episodis de risc continuaran. I així ha estat.

Segons han explicat ara des del sindicat CSIF, ahir al matí es va viure l'intent d'homicidi contra una treballadora a la presó Mas d'Enric. Es tracta de la mateixa presó en què fa uns mesos va ser assassinada la treballadora Núria López.

Una interna conflictiva

"Situació d'extrema gravetat", així qualifiquen els funcionaris de presons el nou intent d'homicidi contra una companya. La narració dels fets denota una situació amb un alt grau de violència.

“La delinqüent va arrossegar durant una estona la CUSI del mòdul[cap del servei], asfixiant-la amb un cordó fins que es va trencar a causa de la força aplicada. No contenta amb l'agressió, la va agafar pels cabells, arrencant-li un bon grapat”, expliquen des del sindicat CSIF.

Una persona amb pèrdua de cabell a la part superior del cap, un floc de cabell caigut i la part posterior del cap mostrant envermelliment a la pell.

De moment, la interna està aïllada a la seva cel·la, ja que la presó de Mas d'Enric no té departament especial de règim tancat (DERT) per a dones.

En qualsevol cas, els funcionaris expliquen que és una interna molt conflictiva que ja ha passat per diverses presons catalanes. Es tracta, diuen, "d'una persona inadaptada al medi penitenciari que, a qualsevol presó que trepitja, deixa la seva empremta: la d'una persona salvatge, violenta i covard".

Noves concentracions per demanar dimissions

Davant d'aquesta situació, els funcionaris eleven la veu per enèsima vegada i assenyalen els responsables polítics com a culpables d'aquest i altres episodis de violència.

"Ubasart i Calderó, Calderó i Ubasart, aquestes dues persones són les màximes responsables que, després de quatre mesos del fatídic assassinat d'una treballadora al mateix centre, encara no hagin pres la decisió de dimitir, demostrant una falta clara de dignitat, professionalitat i política".

Com ja van fer, els treballadors tornen a anunciar noves concentracions multitudinàries a les portes de les presons catalanes. El seu objectiu, diuen, és aconseguir de manera urgent el cessament i les dimissions dels “pitjors responsables que hem tingut en la història dels serveis penitenciaris de Catalunya”.

➡️ Política

Més notícies: