Muntatge amb logo declaració de la renda

POLÍTICA

El cartell de la campanya de la Renda 2023 que triomfa a les xarxes

Relaciona els impostos amb els casos de corrupció del PSOE i els tractes de favor i els privilegis de Pedro Sánchez i els seus amics

Aquest dimecres ha començat la campanya de la renda i els espanyols que hi estan obligats tenen fins a l'1 de juny per fer-la. Es tracta d'un dels tràmits més importants de l'Agència Tributària, on es fa un balanç dels ingressos i les despeses del contribuent a l'últim any. Un saldo positiu implica una manca de retenció, i per tant la persona haurà de tornar la diferència a Hisenda en els terminis establerts.

L'esperit de la Declaració de la Renda es basa en l'article 31 de la Constitució, que exigeix la contribució de tothom al sosteniment de les despeses públiques d'acord amb la capacitat econòmica. "Els impostos són mitjans per obtenir els recursos necessaris per al sosteniment de les despeses públiques", afirma el Govern. Però per a molts espanyols, la declaració de la renda és una part més de la pressió impositiva que no serveix per millorar els serveis públics sinó per engreixar els polítics i l'administració.

El cartell que triomfa a les xarxes

La fauna de Twitter no ha trigat a esmolar els ganivets i ha donat la benvinguda la Renda 2024 amb un cartell molt àcid. Hi apareixen personatges com Carles Puigdemont, Mohammed VI i Begoña Gómez (dona de Pedro Sánchez), i un Falcon sobrevolant el cel. "No és màgia, són els teus impostos", diu el cartell, emulant l'eslògan de l'Agència Tributària.

Captura d'imatge d'un cartell

El cartell és un clar atac al Govern de Pedro Sánchez i al president en particular. També el PSOE i els seus casos de corrupció, perquè apareixen José Luis Ábalos i el Tito Berni. A la imatge es pot veure també David Broncano, al focus de la polèmica pels intents de Pedro Sánchez de col·locar l'humorista a TVE.

El missatge del cartell és clar, i és que els treballadors hauran de fer la declaració de la renda per continuar engrossint les arques de l'Estat amb què es paguen els capricis de Pedro Sánchez. Per exemple, la seva aliança amb Puigdemont per seguir al poder o les seves concessions al rei del Marroc. L'aparició de Begoña Gómez fa referència a la seva suposada implicació al tracte de favor a les adjudicacions a dues empreses.

➡️ Política

Més notícies: