Primer pla de Francesc Homs somrient mentre atén la premsa
POLÍTICA

Carles Puigdemont ressuscita Francesc Homs

L'històric membre de Convergència serà clau en les negociacions entre Junts i el PSOE per investir Pedro Sánchez

A hores d'ara ja no es pot negar la capacitat que té el processisme de viure constantment el dia de la marmota. Si aquesta mateixa setmana era Pere Aragonès qui 'viatjava' al 2014 per recuperar una idea d'Artur Mas, ara és Carles Puigdemont qui ressuscita políticament una de les cares més visibles de l'antiga Convergència (CDC). Estem parlant de Francesc Homs, que després d'anys apartat de la vida política i una condemna de 13 mesos d'inhabilitació, torna a la primera línia.

Un històric 'convergent' lligat al procés

Francesc Homs, militant de Convergència des de començaments dels 90, va ocupar el càrrec de conseller de Presidència i també el de portaveu del Govern d'Artur Mas. També va ser diputat i portaveu al Congrés dels Diputats. En definitiva, es tracta d'un dels homes forts de la CDC post Jordi Pujol.

Pla mitjà de Francesc Homs caminant al costat d'Artur Mas, de camí a declarar el Tribunal Supermo per la consulta del 9N del 2014

Homs va ser condemnat per la consulta que el govern d'Artur Mas va impulsar la consulta del 9 de novembre del 2014. El càstig de 13 mesos d'inhabilitació per exercir un càrrec públic el va apartar de la política institucional. Però això no vol dir que deixés del tot la política. I és que, sense anar més lluny, va ser un dels advocats de Jordi Turull, Joaquim Forn, Josep Rull i Meritxell Borràs al judici al Suprem pel referèndum de l'1 d'octubre.

Torna Francesc Homs

Després d'uns anys exercint la professió amb seu el bufet d'advocats, ara Francesc Homs torna a la primera línia política de la mà de Carles Puigdemont. Tal com informa El Confidencial, l'exportaveu del Govern ha estat elegit per ser conseller legal de Puigdemont a les negociacions que manté amb el PSOE de cara a la investidura de Pedro Sánchez.

Pla mitjà de Carles Puigdemont de peu darrere d'un faristol amb un fons blau en una roda de premsa a Brussel·les

És evident que un dels problemes principals que es trobaran socialistes i juntaires amb la llei d'amnistia és l'encaix legal que ha de tenir. L'objectiu de tots dos és que el Tribunal Constitucional no pugui tombar l'acord entre les dues formacions. Segons El Confidencial, els coneixements jurídics de Francesc Homs i la seva experiència en administració territorial han fet que Puigdemont decidís ressuscitar políticament una de les figures destacades del catalanisme en els darrers 20 anys.

➡️ Política

Més notícies: