Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat
POLÍTICA

A Carles Puigdemont li surt un nou enemic a casa

Artur Mas demana a Junts evitar noves eleccions

Junts per Catalunya segueix dubtant sobre la investidura de Pedro Sánchez. De portes cap a fora, el partit de Carles Puigdemont manté la seva posició i amenaça de forçar unes noves eleccions si no hi ha amnistia i referèndum. Però internament, cada cop hi ha més veus favorables a una entesa.

La situació és complexa. A Junts són conscients que el PSOE no pot acceptar la seva oferta de màxims, però també saben que qualsevol concessió serà interpretada per les bases com una traïció. D'altra banda, hi ha el risc que un bloqueig polític acabi amb PP i Vox al govern al desembre.

A mesura que passen els dies, augmenta la pressió sobre Waterloo. L'últim a mostrar el seu parer ha estat l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, que ha recomanat a Carles Puigdemont “ser més exigent que intransigent”.

Artur Mas entra a escena

Artur Mas, expresident de la Generalitat i persona propera al'espai postconvergent, s'ha manifestat sobre la situació actual. Considera que Junts ha d'acordar amb ERC una estratègia conjunta per a les negociacions amb el PSOE. I que han de ser exigents però flexibles per evitar una repetició de les eleccions.

Primer pla d'Artur Mas

Tot i que "no és l'escenari desitjable", Mas ha dit que ell preferiria evitar noves eleccions. "La força és absolutament determinant, tant per dir que sí com per dir que no", ha afirmat.

Però també ha advertit el PSOE i Sumar que han d'abordar la solució del conflicte català per arribar a una entesa. L'expresident entén que l'escenari postelectoral obre una nova etapa a Espanya. Una etapa que necessitarà la generositat de les dues parts per fer passos cap a la resolució del conflicte.

L'expresident veu 'una oportunitat'

A més, l'expresident veu la nova situació com a “una oportunitat” per avançar en la plurinacionalitat d'Espanya. Fa tot just uns dies va proposar un front comú dels partits independentistes catalans amb els bascos i els gallecs. Mas proposa una estratègia comuna per obrir un nou cicle polític.

Mentrestant, Waterloo guarda silenci i continua enrocat en la seva posició de màxims. A Junts creuen que el pas dels dies va a favor seu i que estan guanyant temps per posar el PSOE contra les cordes. La intenció és aconseguir un acord prou ambiciós per vendre davant de les seves bases i el seu electorat.

➡️ Política

Més notícies: