Carles Puigdemont a una conferència amb una bandera catalana de fons.
POLÍTICA

Carles Puigdemont rep com mai a X després de l'últim revés de la justícia europea

L'independentisme s'ha atipat dels plors del MHP i la seva mà dreta a l'Eurocambra

Carles Puigdemont ha rebut aquest dijous un dels revessos més durs dels últims anys en la seva anomenada estratègia judicial. El Tribunal de Justícia de la Unió Europa ha desestimat el recurs presentat per Puigdemont i Toni Comín contra l'Eurocambra per no haver-los reconegut com a eurodiputats el 2019. La decisió marca un punt d'inflexió en l'estratègia de Puigdemont de tombar Espanya als tribunals europeus, i assesta també un dur cop a Gonzalo Boye.

El tribunal europeu dóna la raó a Antonio Tajani, llavors president del parlament europeu, quan es va negar a acreditar Puigdemont i Comín com a eurodiputats. És més, qüestiona la legitimitat del seu successor David Sassoli per atorgar-los l'escó. Els dos pròfugs es van beneficiar dels avantatges de ser eurodiputats malgrat no haver anat a Madrid per jurar la Constitució com regeix el protocol.

Carles Puigdemont amb jaqueta grisa, amb la mà a la barbeta, sembla pensatiu en un esdeveniment a l'aire lliure.

Puigdemont i Comín han reaccionat amb un comunicat, on assenyalen el “dany irreparable a la democràcia europea en un moment d'auge de les posicions autoritàries a diversos estats de la UE”.

Però aquest nou fracàs de Carles Puigdemont als tribunals demostra, fins i tot per a bona part de l'independentisme, el fracàs de la seva estratègia tots aquests anys. No sorprèn que la publicació del comunicat als perfils de Puigdemont i de Toni Comín hagin suscitat una allau de comentaris en contraris. No només dels rivals polítics, sinó també d'independentistes esgotats amb el victimisme dels líders de Junts.

Repàs inèdit a Puigdemont a les xarxes

Carles Puigdemont ha rebut aquesta vegada una rapapols sense precedents en la publicació del comunicat al seu compte de X. Costa trobar missatges a favor a les desenes de comentaris.

Molts són vendettes dels seus detractors, que es freguen les mans amb aquesta nova derrota judicial. "Grandíssima tasca la de Gonzalo Boye", diu un irònicament, mentre un altre els anomena "banda d'estafadors". Abunden els missatges que en diuen “pesat” i li diuen que està “tot el dia plorant” i que “ja cansa”.

Però és revelador la gran quantitat de comentaris en contra procedents de l'independentisme. Des de qui afirma que "la vostra lluita legal ja no ens interpel·la" fins als qui desemmascaren l'"estratègia nefasta que ens ha portat fins aquí". També afirmen que “a Europa ens han perdut el respecte” i fins i tot hi ha qui diu que “és el que passa quan vols passar-te de llest”.

Un comentari resulta especialment demolidor i aclaridor: "El procés és l´estafa piramidal més gran de la història".

Toni Comín també rep de valent

Tampoc Toni Comín no ha sortit ben parat. La seva publicació acumula un centenar de comentaris, que us recorden entre altres coses que “en la política cal venir plorat de casa”. Hi ha qui també li recorda una cosa molt bàsica, i és que “les normes són les normes t'agradin o no t'agradin”.

L'exconseller de la Generalitat Toni Comín, intervé durant una roda de premsa el dia en què el Parlament Europeu s'ha manifestat a favor de suspendre la seva immunitat, a Brussel·les (Bèlgica), 9 de març de 2021

“Toni, ha arribat el moment que comencis a treballar”, diu un usuari de la xarxa a Comín. Independentistes li diuen que “quan et rendeixes et perden el respecte” i que “sempre plorant, així només podem perdre”. Molts comentaris van en la línia de recordar a Comín que tots aquests anys ha viscut a cos de rei i que tant a ell com a Puigdemont se'ls està acabant la ganga.

➡️ Política

Més notícies: