Home de mitjana edat amb cabell curt i canós, vestint una camisa blava, mirant cap a la cambra amb expressió seriosa, fons desenfocat amb vegetació.
POLÍTICA

VÍDEO | Samuel Vázquez retrata en 1 minut la Barcelona d'Ada Colau i llança un avís

El portaveu de Vox adverteix del que passarà a Madrid els propers anys

Samuel Vázquez s'ha convertit des de fa temps en una veu autoritzada en parlar sobre delinqüència, seguretat i ordre públic. El president de l'associació Policia Siglo XXI ha estat recentment nomenat portaveu de Vox per reforçar el discurs contra la immigració il·legal. The Objective ha publicat aquest dijous la seva primera entrevista al càrrec, i no ha deixat indiferent ningú.

Home amb camisa blava parlant i gesticulant en un entorn interior amb plantes al fons.

Reflexionant sobre la degradació criminal de Barcelona, Samuel Vázquez sentencia que “el mal menor sempre porta el més gran dels mals”. És a dir, que per a ell tot comença amb la permissivitat de les autoritats davant de la delinqüència. Per això, diu, “sabíem que la Barcelona d'Ada Colau cauria primer”.

El mediàtic policia explica que a Barcelona tot va començar amb la tolerància als okupes. "La casa okupada és una zona d'exclusió on no hi ha autoritat", adverteix, on "acaben entrant els delinqüents perquè és el millor lloc per vendre droga". Quan aquests delinqüents es multipliquen, “apareixen els matxets, arriben els clients de la droga, el teu barri es degrada cada cop més”.

El pronòstic de Samuel Vázquez

Però Samuel Vázquez insisteix que tot aquest procés parteix de les polítiques municipals, i per això sabien que la Barcelona d'Ada Colau era carn de canó. La tolerància i la permissivitat de l'esquerra cap a l'okupació ha generat, segons aquest expert, un clima favorable a la reproducció delinqüencial. Un procés de degradació que s'anirà estenent a altres ciutats espanyoles els propers anys.

Assenyala Saragossa, València i Bilbao com les hereves de Barcelona, i alerta sobre la greu situació que s'acosta sobre la capital, Madrid. "En sis o set anys caurà Madrid, però la caiguda serà molt més abupta i estarà molt pitjor que Barcelona", vaticina. Això així perquè "quan magribins i subsaharians arribin a Madrid s'adonaran que ja hi ha les bandes llatines establertes allà".

Vázquez explica que aquestes bandes es disputen dues coses, la mercaderia i el territori. "Quan una banda arriba a un territori erm, com els marroquins i els subsaharians a Barcelona, triguen més a aparèixer els matxets i el procés és més gradual", afirma. En canvi, segons la previsió, quan les noves bandes es facin fortes a Madrid rivalitzaran amb els llatins i apareixeran les pistoles i els matxets.

➡️ Política

Més notícies: