Carles Puigdemont en un míting amb el dit aixecat en to amenaçador
POLÍTICA

Carles Puigdemont, al rescat de Junts

Els postconvergents es conjuren contra l'abstenció i contra ERC

El temps passa, però algunes coses no canvien. A les eleccions catalanes del desembre del 2017, després de la declaració d'independència i la fugida de Puigdemont, Junts es va presentar amb el lema “perquè torni el president, cal votar el president”. Sis anys després, en aquestes generals, tornen a jugar la carta del "president legítim".

El partit de Puigdemont s'han desplaçat fins al poble natal, Amer, per celebrar el míting central de campanya. Ell mateix s'ha dirigit als fidels des d'una pantalla apel·lant a anar a votar massivament. La seva intenció, combatre l'abstenció i disputar l'espai a Esquerra.

"No ens abstenim quan ens ataquen, estem acostumats a remar a contracorrent i no dimitim de la nostra obligació de defensar el país", ha dit. Puigdemont ha reforçat la idea de presentar Junts com el partit que planta cara a Madrid.

De fet, no ha deixat escapar l'oportunitat d'atiar ERC, a qui ha acusat de fer el joc als partits espanyolistes a Madrid. Per contra, ha instat a anar a la “trinxera” de Madrid a “plantar cara i doblegar l'Estat”. Puidgemont reafirma així l'estratègia de la confrontació davant de la línia pragmàtica d'ERC.

Puigdemont, a la desesperada

Carles Puigdemont ha sortit en defensa de la candidata de Junts, Míriam Nogueras, que també és la seva aposta personal i la seva fidel escudera. Ha dit que és "insubornable". Ha destacat que "es mou per la lleialtat al país" i que "no es deixa intimidar per les pressions".

Carles Puigdemont en primer pla saludant amb cara somrient

Junts treu a passejar l'expresident en un moment en què l'estratègia de l'exili és més en qüestió que mai. La seva intenció, com als comicis anteriors, és presentar el vot a Junts com el vot a l'únic president legítim de Catalunya. Això, malgrat estar acorralat per la justícia i cada cop més abandonat per les seves bases.

L'estratègia passa precisament per mobilitzar el vot independentista desencantat amb el ganxo de Puigdemont. No és estrany que apel·lés insistentment al vot massiu el 23-J. A més, els juntaries es conjuren contra els seus grans adversaris.

Junts passa a l'atac

A més de la lluita contra l'abstenció i la carta de Puigdemont, la seva estratègia es recolza en dues potes més. Una, els atacs contra el PSC i ERC per presentar Junts com l'únic partit capaç de defensar Catalunya. L'altra, posar l'èmfasi en el dèficit de les inversions a Catalunya.

A Junts creuen que si aconsegueixen foragitar l'abstenció i recollir el vot descontent amb Esquerra, poden obtenir un bon resultat a Madrid. Els seus diputats serviran de ben poc, ja que ja han mostrat la seva intenció de bloquejar la investidura. En canvi, veuen el Congrés com la primera batalla abans de la guerra definitiva contra ERC.

➡️ Política

Més notícies: