Muntatge d'una imatge de Carles Puigdemont amb el logotip trencat de Junts per Catalunya
POLÍTICA

Comença la divisió a Junts davant l'imminent acord amb el PSOE

Primers missatges de sorpresa i decepció


Junts per Catalunya es prepara per anunciar l'acord d'investidura amb el PSOE. Serà sens dubte un dels moments més delicats del partit des que Carles Puigdemont va suspendre la declaració unilateral d'independència i va enfilar el camí de l'exili. A les files del partit ja sonen els tambors de guerra.

La cúpula de Junts s'ha esforçat durant totes aquestes setmanes per traslladar una imatge d'intransigència. És per això que tant al gruix de l'independentisme com a la militància del partit donaven per fet el bloqueig. El sí de Puigdemont a Pedro Sánchez obre ara un cisma que ja s'està començant a manifestar.

Hèctor López Bofill, home influent de l'entorn de Junts, mostra la confiança que no hi haurà una traïció: “Els afiliats de Junts ja vam votar sortir d'un govern perquè no ens acostava a la independència. I no votarem a favor d'un acord per investir Pedro Sánchez que signifiqui una renúncia de l'1 d‟octubre”.

López Bofill, professor universitari afiliat al partit de Puigdemont, diu que “no hem de patir” i demana “tenir confiança”. Als comentaris al seu tuit ja es percep la decepció de molts, que parlen de “renúncia”, “traïció” i “indignitat”. Els dirigents de Junts hauran d'explicar molt bé aquesta decisió polèmica.

Decepció entre les bases

Tant a la direcció com a les bases de Junts hi ha els fidels a Puigdemont que confien a cegues en el seu líder. Creuen que l'expresident no donaria suport al PSOE sense un acord realment beneficiós per a l'independentisme. I esperen que l'amnistia sigui el punt de partida d'un nou camí a la independència.

Però dins de Junts hi ha també un sector desconfiat i decebut per la deriva de les negociacions. Esperaven que l'expresident es plantés davant de Pedro Sánchez i bloquegés la legislatura espanyola. L'acord pot suposar una fugida de militants que engrosseixin les files de l'independentisme indignat.

"Sis anys de lluita no poden culminar en una amnistia i una reforma de l'Estatut, President, no decepcionis al poble de Catalunya". “Seria un acte de dignitat i coherència no investir el partit que va aplaudir el 155”. “Si invisteixen a Pedro Sánchez serà el final de Junts, i em sabria molt greu”, són alguns dels missatges que es poden llegir a les xarxes socials.

➡️ Política

Més notícies: