Sergi Sabrià i Oriol Duran, caps de la campanya electoral d'ERC de les eleccions del 12 de maig del 2024

POLÍTICA

Els caps de campanya d'ERC anomenen 'minion' Salvador Illa

Sergi Sabrià i Oriol Duran ridiculitzen els seus rivals en un podcast d'Esquerra durant la campanya electoral

Sergi Sabrià i Oriol Duran són els caps de campanya de Pere Aragonès. La seva feina és planificar els quinze dies fins al 12 de maig i coordinar un equip de dotze persones. Sembla que a més han trobat temps per gravar un pòdcast curt, per parlar de la campanya en un to distès i, sobretot, per fer canya els seus rivals.

No és comú que els caps de campanya, els spin doctors al seu nom guai, donin la cara. El que passa és que tant Sabrià com Duran han ocupat càrrecs públics i els hem vist diverses vegades a la televisió o ràdio fent també de polítics. El que sorprèn és que usin els seus podcats per atacar els adversaris polítics sense amagar-se.

Ja porten tres capítols del seu podcast, que es pot veure al canal d'ERC de YouTube. L'últim no arriba a les 550 visualitzacions en 24 hores i el consumeixen en gran part els militants i els càrrecs del partit, que ara són molts. Tant Sabrià com Duran es queixen que Pere Aragonès no pot parlar de les propostes perquè Pedro Sánchez i Carles Puigdemont, bla, bla, bla, en resum.

Sergi Sabrià (ERC) a Cafè d'Idees de RTVE

Treuen pit de candidat, com ha de ser, i intenten fer humor: Duran es preguntava a l'últim episodi si hi hauria un jacuzzi a la Moncloa perquè Pedro Sánchez no s'avorrís després de cinc dies tancat. El cas és que una cosa és explicar la campanya en un to distès i l'altra ridiculitzar els rivals. No són militants de base, són gent amb responsabilitats a la Generalitat i al partit. Tot s'hi val? Sembla que per a ells sí.

"Salvador Illa té un problema, perquè el seu candidat -referint-se a Sánchez- s'amaga una mica", explicava Oriol Duran. "M'imagino Illa agafant-se vacances al primer problema que li sorgeixi. És el minion de Sánchez i segur que agafa notes i el veig de vacances", afegia Sergi Sabrià.

Però no només això, tots dos seguien la conya contra Salvador Illa i s'imaginaven com seria la seva gestió com a president: "Com que no plou i tenim problemes amb l'aigua, me'n vaig uns dies de vacances. Molt bé, noi, crec que això no convé a Catalunya", argumentava Sabrià. Oriol Duran no podia ser menys: "Què fem, portem dessalinitzadores o agafem vacances? Agafa vacances, agafa vacances".

Oriol Duran en una roda de premsa

"Ara toca, diuen al seu eslògan el PSC. És una mica això: jo passo de tot i que s'arregli sol", concloïa Oriol Duran. És la tònica del pòdcast, riure's dels seus adversaris, menysprear-los i fins i tot ridiculitzar-los. Van fer el mateix al tercer programa amb Albert Batet, cap de campanya de Junts, que va ensopegar en un acte a Argelers.

"Petita caiguda d'Albert Batet, mentre sonava pel micro: força, equilibri, valor i seny". Van canviar l'última paraula per "castanya" i, de fet, ells mateixos van veure que potser s'havien passat i van desitjar que no s'hagués fet res.

Ja ho veuen: els caps de campanya d'ERC van a la guerra contra Junts i el PSC."Hem vist Puigdemont parlar de Puigdemont, que estrany" o "Pedro Sánchez és el candidat del PSC" són mantres que van repetint en tots tres capítols i que no semblen ser massa compatibles amb els “valors republicans” que pregonen.

De vegades sembla que tots dos responsables volen crear un relat per si les coses van malament. Al primer episodi afirmaven que "Salvador Illa es passa el dia parlant de Pedro Sánchez, Puigdemont d'ell mateix i Pere Aragonès de Catalunya". Sabrià s'excusava: "No és l'escenari més favorable per a nosaltres, però ho intentarem fins al final". Per sort només queden onze dies de campanya.

➡️ Política

Més notícies: