Muntatge amb un pla mitjà d'Ignacio Garriga en un faristol de Vox i un marc amb el cartell pixelat de Vox censurat al Metro

POLÍTICA

Així és el cartell de Vox que el Metro de Barcelona ha decidit censurar

Usaven dades oficials del Govern d'ERC per assenyalar l'augment de les agressions sexuals


Vox ha denunciat que la societat gestora del Metro de Barcelona no els permet mostrar el cartell d'una campanya destinada a demanar més seguretat al metro. El cartell fa referència a l'augment de les violacions al transport públic de Catalunya. Com ja va explicar el mateix Departament d'Interior, en dos anys havien augmentat en un 44% les agressions sexuals en el transport públic català.

“No callarem”, avisen des de Vox

A través d'un comunicat, Vox explica que els han censurat un cartell que denunciava el notable augment de les agressions sexuals al transport públic de Catalunya. "Sense donar més explicacions", explica la formació, "l'empresa contractada per a la seva col·locació ha confirmat que la campanya no ha estat acceptada per a la seva col·locació a la corporació pública".

Figures de primera fila del partit com Pepa Millán ho han denunciat a través de xarxes. A Catalunya, la número u per Barcelona, Júlia Calvet, ha dit que “encara que la resta dels partits guardin silenci nosaltres no callarem”. Des del partit destaquen el fet que la dada prové del mateix Govern d'ERC.

Tuit sobre el cartell de Vox que ha estat censurat

És de notar el paral·lelisme amb la campanya que va fer el mateix conseller Elena, que també consistia en cartelleria. Cosa que va ser molt criticada en xarxes i per part d'altres formacions polítiques. Se li va retreure que fes front a un augment tan destacat de les agressions sexuals amb una campanya de cartells que, a més, anava adreçada als agressors sexuals.

Calvet demana mà dura

Aquesta situació confirma que Vox es vol fer fort en dos temes: inseguretat i immigració irregular. Aquests seran els dos eixos de la campanya electoral a Catalunya.

De fet, ja van protagonitzar una gran polèmica amb la seva campanya de “bitllet de tornada”, en què demanaven deportacions de criminals reincidents. Aquesta campanya va ser denunciada per ERC per un delicte d'odi. Al final, Vox va retirar el cartell per haver-lo col·locat abans de l'inici oficial de la campanya electoral, però l'autoritat electoral no va percebre cap delicte d'odi.

Calvet ha aprofitat la situació per remarcar que Vox demana l'enduriment de penes i, en general, mà dura. "Enduriment de penes, fronteres segures i bitllet de tornada si els agressors són estrangers", ha dit.

➡️ Política

Més notícies: