Muntatge de Josep Gonzàlez-Cambray amb una manifestació d'un sindicat de mestres de fons
POLÍTICA

Caos a les oposicions de professorat de la Generalitat

Llistes d'admesos amb errors, membres de tribunals que encara s'han de confirmar: l'últim regal de Cambray

Executar un procés d'oposicions sembla difícil per a la Generalitat de Catalunya. Si l'abril passat es va desencadenar el caos a les oposicions d'estabilització d'interins, sembla que torna a passar ara. Aquesta vegada en les què ha convocat Educació per a professorat de primària i secundària.

Josep González-Cambray ja no és conseller dEducació. El van cessar fa just una setmana, però és el responsable d'haver organitzat les oposicions que començaran en pocs dies. Quin últim regal que ens ha deixat, deu pensar Pere Aragonès.

Aquest dilluns, el Departament d'Educació publicava la llista definitiva d'admesos i exclosos per a unes oposicions que comencen l'1 de juliol. Falten menys de dues setmanes per provar d'aconseguir places de funcionari docent i fins avui els aspirants no sabien si eren o no a la llista. Per si no n'hi hagués prou, resulta que el que s'ha publicat no és correcte i ha desencadenat una onada de protestes entre els que fa mesos que estudien.

Segons ha explicat USTEC, a la llista els admesos tenen assignat un tribunal en una llista i un altre de diferent al seu espai personal. Gent de Barcelona que lo toca anar a les Terres de l'Ebre o de Tarragona a Lleida. Aspirants de Tortosa que s'haurien de desplaçar fins a Vic.

El Departament d'Educació ja ha admès les errades i ha assegurat que publicarà avui dimarts la llista definitiva. "Així, la gent es troba que al llistat forma part d'un tribunal i a l'espai personal de l'eTauler consta en un altre tribunal. EL QUE COMPTE ÉS EL TRIBUNAL QUE US CONSTA AL TAULER. L'administració ens ha informat que refarà els llistats i demà els tornarà a publicar de nou", assegura el sindicat USTEC.

A més, segons ha pogut saber E-Notícies, també hi ha problemes amb les persones que han de formar part dels tribunals. Fa unes setmanes es van publicar els membres i eren els mateixos que els que ja van estar a les anteriors oposicions. Va ser un altre error del departament -un més- que intenta corregir aquests dies sense gaire èxit.

Només falten dies perquè aquestes oposicions comencin i el caos regna a Educació.

➡️ Política

Més notícies: