Primer pla de Prisha Mosley plorant amb una bandera trans de fons
POLÍTICA

Va canviar de gènere als 17: ara denuncia els metges i destapa l''engany trans'

'El problema no estava al meu cos, sinó al meu cap'

Una depressió adolescent la va portar a iniciar un tractament amb testosterona i a treure's els pits amb només 17 anys. Després es va adonar que el problema no era el seu cos, sinó el seu cap. Ara, amb 25 anys, Prisha Mosley ha denunciat els metges i ha compartit la seva història per destapar “l'engany trans”.

Tot va començar als 13 anys, quan va començar a sentir que alguna cosa no anava bé. Va perdre l'interès per les aficions, es va anar allunyant del seu entorn i es va veure atrapada en una espiral d'ansietat i depressió. Els problemes es van veure agreujats per l'entorn familiar, amb una mare drogoaddicta, i els abusos sexuals patits.

Identity Crisis: Detransitioner Betrayed by Health Professionals Who Left Her ‘Mutilated’

Els metges li van diagnosticar un trastorn de personalitat borderline. És una afectació de la capacitat emocional que porta a una alteració de la pròpia acceptació i de les relacions amb els altres. Va ser aleshores quan va començar a llegir sobre el transgenerisme.

Va trobar refugi a la comunitat trans

Amb 15 anys i una adolescència complicada, Mosley es va submergir a la problemàtica trans a través de fòrums d'internet. “Em sentia identificada amb frases com 'ets trans si odies el teu cos, si vols ser una persona diferent'”, explica. De sobte va creure haver vist la llum: el problema era al seu cos, i havia de canviar-lo.

La noia va passar a formar part de la comunitat trans, i dins del seu si va començar a sentir-se finalment valorada. Primer va canviar de nom, després de roba i hàbits, i finalment va fer el pas definitiu. Va conèixer un expert i, seguint el consell, es va sotmetre a una teràpia hormonal i a una mastectomia (extirpació dels pits).

Aquell canvi radical la va apartar de la família i la va portar a iniciar una relació tòxica amb algú que la reafirmava en la nova identitat. En complir els vint anys es va sotmetre a tractament psicològic. Va ser llavors quan va descobrir que no patia disfòria de gènere, sinó un trastorn de personalitat que havia intentat superar amb un canvi de sexe.

La solució equivocada

“Mirant enrere és evident que jo no estava bé, era tan inestable que ni tan sols volia viure. Els doctors eren conscients de com estava d'allunyada de la realitat. No entenc com a aquella edat vaig poder prendre decisions que van canviar per sempre”, afirma posant en qüestió la pràctica dels metges.

“No sé si van pensar que m'estaven ajudant, o si només van anar per diners”, afegeix. Li va costar acceptar que “res del que vaig fer durant la meva transició va servir de tractament per a aquestes coses que m'estaven fent patir”. Després de la negació va venir l'acceptació, i va iniciar el camí a la inversa.

Encara que ha deixat la teràpia hormonal, sap que hi ha canvis al cos que poden ser irreversibles. Ara està en mans de cirurgians plàstics per a la reconstrucció de pit, però serà molt difícil perquè ha perdut tot el teixit. “Ja no tinc malucs, les meves espatlles són més grans, tinc atròfia vaginal i no sé si podré ser mare alguna vegada”, lamenta.

Denúncia a metges i cirurgians

Prisha difon la seva història a través de les xarxes per conscienciar sobre aquest problema i que altres no passin pel mateix. “La comunitat trans, els metges, trien el més vulnerable que tenim. Un dels meus símptomes era la manca d'identitat, els meus doctors ho sabien i no els va importar”, assegura.

“Per ells jo no era feliç com una nena”, continua, “així que això significava que era un nen i que era trans”. Per això afirma que “hi ha molts trastorns que et fan odiar el teu cos i la solució no és canviar el teu cos sinó arreglar el teu cervell”.

La jove ha presentat una demanda davant del Tribunal Superior dels Estats Units contra els metges i els cirurgians per estafa. Estan acusats de frau i negligència, i per pràctiques deslleials i enganyoses durant la reassignació de gènere. Els seus advocats asseguren que és només un entre els molts casos que estan sortint a la llum.

➡️ Política

Més notícies: