Muntatge de la venda il·legal de Canovelles i un Mosso d'Esquadra d'esquena
POLÍTICA

Canovelles, una altra població catalana que demana més Mossos: fins a 400 manters

Canovelles (Barcelona) demana ajuda per fer front al negoci ambulant il·legal al mercat setmanal


Des de l'Ajuntament de Canovelles fa mesos que denuncien el comerç il·legal que està arrasant el mercat setmanal. Asseguren que se senten abandonats davant de la venda ambulant, ja que encara no han obtingut una resposta clara del departament d'Interior.

Emilio Cordero, alcalde del municipi, sosté que han demanat ajuda reiteradament als Mossos, perquè els és impossible fer front a aquest negoci il·legal amb tan sols 18 agents de la Policia Local. “Ens hem reunit tres vegades amb el conseller Joan Ignasi Elena, i el darrer va ser decebedor, estem sols” lamenta.

En els darrers anys, aquesta pràctica fraudulenta s'ha massificat, i la quantitat de venedors ambulants presents al mercat setmanal, que puja fins als 400 manters, ja supera els mateixos comerciants amb llicència. Això ha provocat que els agents de la Policia Local del municipi es vegin desbordats, cada diumenge de mercat, per la presència dels manters, i la gran quantitat de gent que acudeix al mercat a la recerca d'aquestes ofertes il·lícites.

Així, els venedors il·legals ocupen els millors llocs del mercat i fins i tot se situen en plena via pública, impedint el pas dels transeünts i vehicles d'emergència.

Manters al mercat de Canovelles (Barcelona)

Aquest fet ha provocat molta crispació entre els venedors amb llicència, que veuen com s'estan quedant a poc a poc sense lloc i sense clients. A més, denuncien el frau per competència deslleial, venda de productes falsificats i còpies més barates, que atrauen compradors de tot arreu a la recerca d'aquestes ofertes.

De moment, la tasca de seguretat necessària va a càrrec del mateix Ajuntament, que necessita contractar vigilància privada per fer front a aquest succés, després de no rebre cap ajuda dels Mossos. “Ens gastem cada cap de setmana 3.000 o 3.500 euros en posar tanques i contractar vigilància privada per apartar els venedors” explica Cordero.

De moment, malgrat que encara no estigui vigent, es preveuen sancions de fins a 500 euros per a tothom que compri en aquest tipus de negocis il·legals. Així mateix, no es descarta haver de prendre mesures més extremes com ara clausurar temporalment el mercat setmanal.

Aquesta situació està desesperant els comerciants del mercat de Canovelles. Toni Puigvert, president de l'Associació de Mercats de Catalunya (Asomercat), assegura que els comerços il·legals “venen el mateix producte que nosaltres, però canvien el segell i el col·loquen més barat”.

De fet, Puigvert calcula que la presència d'aquests venedors il·legals suposa una mitjana d'un 60% de pèrdues a la resta de llocs. A més, Toni Puigvert ha advertit que si no es troba una ràpida solució, hi pot haver danys més grans. “S'ha d'arreglar, si no hi haurà una batalla campal perquè els marxants estan al límit”, comentava.

➡️ Política

Més notícies: